Vinkkini valokuvaamiseen

keskiviikko 13. maaliskuuta 2019

Ajattelin kirjoittaa vähän omista kokemuksistani liittyen valokuvaamiseen ja jakaa muutaman vinkin.
En ole ammattikuvaaja, mutta harrastellut kuvaamista jo jonkin aikaa. Eniten olen kuvannut luontoa sekä ruokaa, joten esimerkiksi ihmisen kuvaamisesta en osaa vinkkejä jakaa.
Koen nyt, että olen jo hiukan kehittynyt kuvaamisessa ja uskallan siksi jakaa vinkkejäni.1. Käytä laadukasta kameraa ja objektiivia

Oma kalustoni kuvaamiseen on harrastajalle sopiva, hintatasoltaan keskivertoa, mutta telezoom-objektiivini on ammattilaistason objektiivi ja hinta nouseekin jo reippaasti. Telezoomia käytän paljon luontokuvaamiseen.
Mutta, pointtini on se, ettet tarvitse kuvaamiseen kalleimpia mahdollisia välineitä. Hyviä kuvia saa tänä päivänä jo ihan pokkarikameroillakin otettua.
Jos et tiedä mistä aloittaa, kysy neuvoa kuvauksen harrastajalta tai kameraliikkeen myyjältä.
Kuvauskalustooni kuuluu Canonin runko EOS 750D, objektiivi EF-S 18-55mm f/3.5-5.6 IS STM, telezoom-objektiivi EF 70-200mm f/2.8L IS II USM sekä Siruin jalusta.
Päivityksenä; varustukseeni kuuluu nykyään Canon EOS 5D Mark IV ja EF 24-105mm f/4.2. Älä osta kuvauskalustoa pelkästään blogia varten

En suosittele käyttämään rahaa kuvauskalustoon jos ostat sen pelkästään bloggaamista varten.
Tämä siksi, koska et välttämättä saa siitä rahaa takaisin. Tai jos et vaikka tykkääkään blogin pitämisestä. Mutta jos haluat harrastella kuvausta muutenkin, kannattaa kalustoon panostaa.3. Suosi aina päivänvaloa

Erityisesti ruokakuvaamiseen kannattaa hyödyntää päivänvaloa, mutta päivänvalo toimii oikeastaan kaikenlaiseen kuvaamiseen kunhan se ei ole liian kirkasta.4. Valon suunta

Ruokakuvaamisessa kannattaa hyödyntää valoa kahdesta suunnasta, jotta se näyttää tasaisemmalle. Jos hyödyntäisit valoa vain yhdestä suunnasta, saatat saada sillä varjostumia, jotka eivät omasta mielestäni sovi ruokakuviin.
Esimerkiksi päivänvaloa hyödyntämällä voit kuvata ikkunan edessä ruoka-annosta ja laittaa kuvaamasi annoksen toiselle puolelle (ikkunasta tulevan valon vastapäätä) pahviin liimattua folioa, joka toimii heijastimena.
Näin valo jakautuu sopivasti.
Olen itse askarrellut itselleni heijastimen juurikin pahviin liimatusta foliosta ja se toimii erittäin hyvin. Eikä maksa juuri mitään!


5. Tekemällä oppii

Kameraansa ja objektiiviinsa kannattaa tutustua hyvin ja alkaa sitten harjoitella, koska vain tekemällä oppii.Esimerkkikuva


Bollinger on kuvan keskipisteenä. Sen kuninkaallinen maine samppanjamaailmassa ansaitsi ympärilleen hiukan kimallusta.Tämä kuva on otettu Kuusamon kauniilla hangilla auringonpaisteessa. 
Valitsin tämän kuvan, koska siinä on muutama yksityiskohta, joista pidän.
Niistä ensimmäisenä voit havaita pullon pintaan sulaneen lumen muodostamia pisaroita. Pisarat luovat vaikutelman kylmästä juomasta, joka taas houkuttelee ihmistä maistamaan juomaa.
Toisena auringonvalo, jonka ansiosta pullon viereen muodostuu kaunis pullon värinen vihreä heijastuma.
Kolmanneksi kimaltava lumi, joka tekee pientä säväystä kuvaan
sekä neljäntenä lumen ja varjojen luoma kaunis liukuvärjäys tummasta vaaleaan kun katsot lumihankea ylhäältä alaspäin.


Tässä omat vinkkini kuvaamiseen, toivottavasti näistä oli sinulle jotain hyötyä.
Jokaisella kuvauksen harrastajalla on varmasti omat vinkkinsä, joten en sano, että on ainoastaan yksi ja ainut tapa, joka on oikea.Hanna
💖

2 kommenttia on "Vinkkini valokuvaamiseen"
  1. Kiitos vinkeistä! Päivänvaloa meillä täällä pohjoisessa ei valitettavasti ole kaikille kuukausille tarjolla, mutta tuota foliokikkaa täytyykin kokeilla. Tosin hävettää sanoa, että minä kuvaan pelkästään kännykällä (jossa kylläkin todella hyvä kamera). Nähtäväksi siis jää, mahtaako kikka toimia sen kanssa :) No, Bollinger on kuitenkin aina hyvää. Upea kuva!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Kyllä nykyään kännykälläkin saa laadukasta kuvaa, yllättävän hyvillä kameroilla ovat varustettu :) ja silloin jos päivänvaloa ei juuri ole niin silloin kuvailee niissä olosuhteissa mitä on :) jep, ja Bollinger on aina yhtä loistavaa!

      Poista