sunnuntai 2. huhtikuuta 2017

Mummon reseptivihko: Maailman paras kakku


Löysin kaapin perukoilta mummon vanhan reseptivihkon, joka on vuosilta 1960-1980. Tarkkaa vuosilukua en tiedä, koska mummoni on jo lähtenyt lepäämään ikuista lepoaan ja vain hän tiesi ajankohdat, jolloin hän on reseptit kirjoittanut.

Mummo oli kova leipomaan ja muistankin pikkutyttönä rakastaneeni mummon leivonnaisia, joten halusin oppia leipomaan mummon tyylillä. ❤

Teen teille jatkossa useita reseptejä tänne, joita vihkosta olen löytänyt ja löydätte ne täältä blogistani tunnisteella "mummon reseptivihko".

Tämä kakku oli siis vihkossa nimellä Maailman paras kakku.
Reseptissä mainitaan usein vanhanajan mittayksikkö kahvikuppi, joka vastaa määrää 1,2-1,5dl. Käytin itse mittaukseen vanhanajan kahvikuppia, joka vastaa kyseistä määrää.


Maailman paras kakku

2 munaa
2 kahvikuppia sokeria

150g sulatettua voita

1 kahvikuppi maitoa

3 kahvikuppia vehnäjauhoja
2 tl vaniljaa
3 tl leivinjauhoja


Vatkaa kulhossa sokeri ja munat vaahdoksi. Sulata voi. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään.
Lisää muna-sokerivaahtoon voi, maito ja kuivat aineet. Voitele ja korppujauhota rengasvuoka.


Valmis taikina.



Kakku nousee aika reilusti uunissa, joten voitele ja jauhota vuoka hyvin. 


Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa 50-60 minuuttia. Puolessa välissä paistoaikaa laita leivinpaperista leikattu pala vuoan päälle, siten, että se peittää taikinan.

Jos olet epävarma paistoajasta, voit testata kypsyyden painamalla hammastikun tai cocktailtikun taikinaan ja mikäli tikkuun ei jää taikinaa, on kakku kypsä.

Kun kakku on jäähtynyt kaada päälle kuorrute.


Kuten kuvasta näkyy jäi minulla reunoihin huonosti voideltuja ja jauhotettuja kohtia, mutta ei se makua pilannut! 😂


Kuorrute 

200g tomusokeria
2 rkl kaakaota
2 tl vaniljaa
4 rkl jäähdytettyä voisulaa
5 rkl kuumaa kahvia


Sekoita kuivat aineet ensin keskenään ja lisää sitten voisula ja kahvi. Sekoita hyvin.








Ja tässä se oli, ensimmäinen kokeilu mummon reseptivihkosta. Kommentoikaa miltä maistui jos leivoitte tätä. Tykkäsin itse paljon, vähän kuin olisi syönyt vaaleita mokkapaloja kakun muodossa 😂

Kannattaa jäädä seuraamaan tulevia reseptejä, koska luvassa on ihania klassikoita ja mielenkiintoisia kokeiluja ☺



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti