TikTokin ruokaskene on tarjoillut minulle useasti kevätkääryleiden raaka-aineista valmistettuja salaatteja ja ne ovat niin herkullisen näköisiä, etten voinut olla tekemättä sitä!
Tästä salaatista tuli ihanan värikäs ja ah niin maukas!
Kevätkääryleet ovat tuoretta ja raikasta syötävää ja ne tarjoillaan usein maapähkinäkastikkeen kanssa. Tässä salaatissa kaikki raaka-aineet kootaan suoraan lautaselle salaatiksi ja annos viimeistellään maapähkinäkastikkeella, chiliöljyllä ja suolapähkinöillä.
Kevätkäärylesalaatti
Jättikatkaravun pyrstöjä (n.10 kpl / syöjä)
2 valkosipulin kynttä
Tuorekurkkua
Porkkanaa
Punakaalia
Kevätsipulia
Tuoretta minttua
Riisinuudeleita
Pirkka Parhaat rapea valkosipuli-chiliöljyä
Suolapähkinöitä
Valmistele kasviksia haluamasi määrä, riippuen syöjien määrästä.
Pese ja pilko kurkku kuutioiksi, kuori ja raasta porkkanat ja pilko punakaali.
Silppua kevätsipuli ja minttu.
Keitä riisinuudelit.
Paista jättikatkaravun pyrstöt pannulla öljyssä ja lisää lopussa joukkoon pilkottua valkosipulia.
Kasaa lautaselle kaikki kasvikset, kevätsipuli, minttu ja riisinuudelit. Nosta päälle katkaravun pyrstöt ja ripottele päälle maapähkinäkastike, chiliöljyä ja viimeistele suolapähkinöillä.
Maapähkinäkastike
3/4 dl maapähkinävoita
1 rkl oliiviöljyä
1 ½ tl srirachaa
1 tl riisiviinietikkaa
1 rkl soijaa
1 rkl hunajaa
1 tl raastettua inkivääriä
½ limen mehu
2 raastettua valkosipulin kynttä
Lisää kaikki blenderiin ja aja sileäksi, jos kastike on liian paksua, lisää joukkoon vettä.
Kastike onnistuu myös ilman blenderiä ihan sekoittamalla, blenderillä vain pääsee helpommalla ja kastike valmistuu nopeammin.
Kesäisen salaatin kylkeen sopii loistavasti kylmä valkoviini. Meillä oli lasissa Corvers Kauter R3 Riesling Rheingau Remastered, joka on muuten aivan loistava riesling. Yksi meidän suosikki rieslingeistä!
Hanna 💖
Post Comment
Lähetä kommentti