Tämän hetken samppanjasuosikit

maanantai 29. toukokuuta 2023

Viiniharrastelu on jatkunut nyt jo reilun vuosikymmenen, mutta en ole tullut postanneeksi viinisuosikkeja erityisen paljon. Samppanjat ovat valikoituneet omaksi suosikiksi viineistä ja oma viinikaappikin löytyy kotoa. 
Nyt siis oli hyvä hetki kirjoitella muutama suosikki ylös, varsinkin kun viime vuoden vaihteesta lähtien on tullut vastaan niin monta hyvää samppanjaa. Kokosin tähän tämän hetken suunmukaisimmat samppanjat.
Viinikaappini jalokivi Charles Heidsieck Vintage 2006 Brut on tämän hetken suosikkini.
Jo Charles Heidsieckin Reserve Brut NV on yksi lemppari NV mallien joukosta, joten tälle 2006 vuosikerralle oli kovat odotukset.
Sain tämän 30-vuotissyntymäpäivänäni lahjaksi mieheltäni ja sen jälkeen se on odottanut viinikaapissa oikeaa hetkeä. 
Hinta Alkossa on 87,75€.
Tämän samppanjan makumaailmalle annan täydet 5/5 pistettä. Mausta löytyy paahteisuutta, briossia, mineraalisuutta ja maku on kuiva. Pidän erityisen paljon tämän tyylisestä makuprofiilista.
Erittäin hyvä rosé samppis on mielestäni Bollinger Rosé Brut.
Hinta Alkossa 84,69€
Makumaailma Bollinger roséssa on erittäin kuiva, hapokas, sitruksinen, vadelmainen, persikkainen, raparperinen, briossinen ja yrttinen.
Maku on todella raikas ja ihanan marjaisa samppanja, samalla täyteläinen ja hitusen yrttinen.
Moet & Chandon Grand Vintage Rosé on myös mainitsemisen arvoinen rosé.
Makumaailma on vadelmainen, mineraalinen, kevyen paahteinen, erittäin kuiva, hapokas sekä kypsän sitruksinen. Ostan uudelleen kaappiini kunhan jostain löydän vielä. 
Moet & Chandon Grand Vintage Rosé
2013 ei löydy tällä hetkellä Alkosta, ainakaan Alkon sivujen mukaan. Tämä yksilö on ostettu Tallink laivalta. Hinta oli muistaakseni 86€.


Lisämainintana vielä  Veuve Clicquot Extra Old Extra Brut 3. 
Tämän pullon löysin Tallinkin laivalta, Alkossa pullolla on hintaa 86,98€. Tällä samppanjalla esitellään talon reserviviinien parhaimmistoa.
Maku on erittäin kuiva, hapokas, hedelmäinen, mantelinen ja tasapainoinen. Tämä samppanja on siis valmistettu kokonaan 
talon kellareiden reserviviineistä, käytetyt vuosikerrat ovat 1990, 1998, 1999, 2008, 2009, 2012, 2013 ja 2014.Onko näistä samppanjoista joku sulle tuttu? Mikä on sun suosikki samppanja tällä hetkellä?Hanna 💖


Post Comment
Lähetä kommentti