Hillaliköörin tekoa osa 1

maanantai 4. lokakuuta 2021

Vihdoin tänä vuonna rohkaistuin kokeilemaan itse tehtyä likööriä! Liköörin teko on ollut jo monena vuonna mielessä, mutta jäänyt vähän taka-alalle kun on ollut aina jotain muuta kokkailtavaa tai leivottavaa. Nyt kun likööri sitten oli ajankohtainen, päätimme miehen kanssa kokeilla tehdä likööriä meidän lempimarjasta, hillasta, mutta likööriin voi yhtä hyvin käyttää muitakin marjoja. 
Meillä myös oli hillaa tänä syksynä sen verran paljon pakkasessa, että siitä riitti likööriinkin.
Me laitoimme liköörin tekeytymään syyskuun lopulla ja tarkoitus on ottaa valmis tuote käyttöön jouluna. Ehkä maku tulee tarkastaa kuitenkin matkan varrella. 

Hillalikööri

1 kg hillaa
1 litra vodkaa
sokeria sen mukaan miten makeaa haluat, yleensä likööriohjeissa käytetään 1 kg sokeria, mutta meidän likööriin tuli huomattavasti vähemmän sokeria


Lisää isoon astiaan (esimerkiksi iso kannellinen lasipurkki) pohjalle kerros hillaa, vähintään sen verran, että pohja peittyy. 
Astian olisi hyvä olla sellainen josta voit helposti sekoittaa likööriä. 
Kun olet laittanut pohjalle hillaa, lisää päälle kerros sokeria ja toista kerrosten tekoa kunnes hilla ja sokeri on loppu. 
Kaada viimeisenä päälle vodka. Laita kansi kiinni ja siirrä likööri viileään tilaan, esimerkiksi kellariin. Sekoittele likööriä muutamina ensimäisinä päivinä. Anna liköörin tekeytyä viileässä tilassa vähintään 2 kuukautta.


Postaan vielä väliaikatietoja liköörin valmistumisesta ennen joulua. 


Hanna 💖

Post Comment
Lähetä kommentti