Bao buns eli höyrytetyt sämpylät

tiistai 5. lokakuuta 2021
 
Bao buns eli höyrytetyt sämpylät ovat aasialaisesta ruokakulttuurista tuttuja, nimensä mukaan höyryttämällä valmistettuja ja lopuksi herkullisilla täytteillä viimeisteltyjä herkkuja. Nämä baot on tehty Jamie Oliverin ohjeella. Tämä ohje oli mielestäni helppo eikä vaadi mitään erityistä värkkäilyä. Lisäksi kun taikinaan käytetään kolmea eri kohotusainetta, tulee taikinasta taatusti kuohkea.Bao buns

700 g vehnäjauhoja
1/2 tl suolaa
4 dl kevytmaitoa
1 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
1 pussillinen kuivahiivaa
1 rkl sokeria
50g voita


Lisää ainekset yleiskoneen kulhoon ja aloita vatkaus taikinakoukulla hitaalla teholla. Nosta hiljalleen kierroksia. Kun kulhon reunat alkavat jäädä puhtaiksi taikinasta, jatka vielä viisi minuuttia, kunnes taikina on joustavaa. Nosta kulho pois koneesta, peitä liinalla ja anna kohota tunnin ajan. Jauhota pöytä, nosta taikina pöydälle ja mukiloi taikinaa nyrkillä, jotta ilma poistuu. Muotoile sitten taikina makkaraksi ja leikkele n. 20 palaan. Peitä palat liinalla ja anna kohota vielä tunnin ajan. 
Ota sitten taikinapala ja kauli jauhotetulla pöydällä litteämmäksi. Taita taikina kahtia taskuksi ja aseta leivinpaperipalan päälle höyrytyskoriin. Toista tämä jokaiselle taikinapalalle. Höyrytä sitten 10-12 minuuttia ja baot ovat valmiita.
Täytä vain haluamillasi täytteillä ja nauti.
 

Täytteeksi meillä laitettiin pulled porkia, hoisin kastiketta, paahdettuja seesaminsiemeniä sekä pikkelöityjä kurkkuja ja retiisejä.
Voit kuitenkin täyttää sämpylät haluamillasi täytteillä.
Pikkelöityjen retiisien ohjeeni voit katsoa täältä.


Hanna 💖

Post Comment
Lähetä kommentti