Tahini-suolakinuskijäätelö

tiistai 7. syyskuuta 2021


Kesä on ollut kiireistä aikaa enkä ole ehtinyt kirjoittamaan kaikkia haluamiani ohjeita tänne blogiin ylös, mutta jospa nyt taas pääsisin vauhtiin. Olen ollut juuri sairaana ja viikko sitten leikkauksessa, joten voimat ovat olleet vähissä. Nyt kun vihdoin olen alkanut tuntemaan vointini normaaliksi, oli palattava keittiöön ja kehiteltävä jotain hyvää. Erityisesti jäätelöt ovat pyörineet mielessäni ja kuultuani tahinijäätelöstä, päätin kehitellä oman versioni, johon laittaisin lisäksi suolakinuskiraitoja sekä hiukan kinuskia itse jäätelömassaan. 

Tahini on seesaminsiemenistä valmistettu tahna, joka maistuu pähkinäiselle, joten jos olet pähkinöiden ystävä, kokeile tätä jäätelöä. Tahinia löydät ainakin K-Citymarkettien valikoimasta. Jäätelö on helppo tehdä, et tarvitse jäätelökonetta vaan ainoastaan sähkövatkaimen ja muutaman kulhon. Kinuskina jäätelössä käytetään karamellisoitua kondensoitua maitoa.


 
Tahini-suolakinuskijäätelö

5 dl kuohukermaa
1 purkki kondensoitua maitoa
1 dl tahinia
1 purkki karamellisoitua kondensoitua maitoa
suolaa


Vatkaa kerma kuohkeaksi ja kaada sekaan samalla hiljalleen vatkaten purkki kondensoitua maitoa. Tahinissa on usein pinnalla öljyä, mutta tätä öljyä ei tarvitse jäätelön lisätä, vaan voit kaataa öljyn tahinin pinnasta pois. Lisää jäätelömassan joukkoon tahinia ja sekoita. Lisää vielä joukkoon karamellisoitua kondensoitua maitoa muutama ruokalusikka ja sekoita.
Nyt perusjäätelömassa on valmis.
Valmista suolakinuski kaatamalla loppu karamellisoitu kondensoitu maito omaan kulhoonsa ja sekoita, jotta saat siitä notkeampaa. Lisää varovasti suolaa joukkoon ja maistele milloin kinuski on mielestäsi sopivan suolaista.
Kaada jäätelömassaa pakastuksen kestävään rasiaan pohjalle ja lisää kinuskia raitoina haluamasi määrä. Kaada sitten loppu jäätelömassaa rasiaan ja viimeistele jäätelö tiputtelemalla vielä suolakinuskia viimeisenä päälle ja tee marmorointi eli vetele veitsellä kinuskista kuvioita jäätelöön, vähän kuin piirtäisit kinuskilla jäätelön pintaan kuvioita.
Pakasta vähintään 4 tuntia, mielellään yön yli.
Anna lämmetä huoneenlämmössä hetki ennen syömistä.Hanna 💖

Post Comment
Lähetä kommentti