Leivän sisään sulatettu camembert juusto tomaattihöysteellä ja Châteauneuf-Du-Pape Le Moulin Teyroud 2017

torstai 19. marraskuuta 2020
 *Kaupallinen yhteistyö Rosa viini & ruoka / Cisa Drinks Oy*

Sulaa camembert juustoa, tuoretta leipää, paahtuneita tomaatteja, tuoretta basilikaa ja loraus balsamicoa. Niin herkullista! Näistä aineksista kehittelin täydellisesti illanistujaisiin tai juhliin sopivan herkun, joka on myös kiva jakaa yhdessä.




Tein tätä herkkua juuri näitä kuvauksia varten miehelleni ja itselleni eikä mieheni malttanut lopettaa syömistä, joten hotkaisimme koko leivän kerralla. Mutta maku oli kyllä kieltämättä niin hyvä.
Kaikki ruokaohjeet onkin hyvä aina testauttaa miehelläni, sillä hän on tärkein kriitikkoni 💖




Leivän sisään sulatettu camembert juusto tomaattihöysteellä

1 Fazer Kiireetön täysjyväleipä
1 kiekko camembert juustoa
250 g kirsikkatomaatteja
1 valkosipulin kynsi
2 rkl oliiviöljyä
1 nippu tuoretta basilikaa
Balsamicoa


Leikkaa leipään pyöreä juuston mentävä kolo ja kaiva kaikki leipä kolosta pois. Älä kuitenkaan leikkaa pohjaa pois. Säästä leivän palat.
Nosta camembert juusto koloon.
Pilko tomaatit kuutioiksi ja nosta omaan kulhoonsa. Kuori ja pilko valkosipulin kynsi hienoksi silpuksi.
Sekoita tomaattien joukkoon oliiviöljy ja valkosipulisilppu.
Nostele tomaatti-öljy-valkosipuliseosta juuston vierelle.
Lämmitä uuni 200 asteiseksi.
Nosta leipä uunipellille leivinpaperin päälle ja siirrä pelti uuniin.
Paista 15 minuuttia.
Nosta sen jälkeen leipä tarjoilualustalle, esimerkiksi puinen leikkuulauta käy hyvin, ja leikkaa juuston pintaan viiltoja. Lorauta juuston päälle noin ruokalusikallinen balsamicoa ja viimeistele vielä tuoreella basilikalla.
Dippaa nyt säästämiäsi leipäpaloja sulaneeseen juustoon ja nauti!
Juusto on erityisen kiva tehdä leivän sisään, koska voit lopuksi syödä koko leivän pois eikä tiskiä jää jäljelle.
Tälle herkulle sopivan viinin löydät alta.






Châteauneuf-Du-Pape Le Moulin Teyroud 2017

Camembert juuston kaverina nautimme täyteläistä ja keskitanniinista ranskalaista Châteauneuf-Du-Pape Le Moulin Teyroud 2017 punaviiniä, jossa rypäleinä on käytetty grenache, mourvèdre ja syrah lajikkeita.
Maku on ihanan mehevä ja siitä voi erottaa karhunvatukkaa ja hiukan luumuja. Tanniinisuus on juuri sopiva tälle viinille.
Makumaailma toimii hyvin riistalintujen, lampaan ja naudan kanssa, mutta oli myös erinomainen kumppani sulan camembert juuston kanssa. Voisi toimia hyvin muidenkin mietojen juustojen kanssa.
Sisältää 5.0 g litrassa happoja ja alkoholia 14.5%.
Tämä punkku on hiukan tyyriimpi, mutta sitäkin laadukkaampi. Hintaa punaviinille jää Alkossa 31,98€.



Hanna 💖

Post Comment
Lähetä kommentti