kotiliesi

Blinit mädillä ja merileväkaviaarilla

torstai 30. tammikuuta 2020


Blinisesonki on täällä ja nyt on aika etsiä herkullinen taikinaohje! Tässä olisi yksi sellainen! 
Väitteeni perustuu täysin valmistusmenetelmään. 
Oluen ja yön yli hapattamisen avulla saat taikinasta maukkaan ja mehevän. 
Maku sen jo kertookin, että hitaasti valmistettu taikina on paras!










Blinitaikina
n. 15 valmista bliniä


2 ½ dl vehnäolutta (huoneenlämpöisenä)
2 ½ dl kevytmaitoa
15 g tuorehiivaa
2 dl tattarijauhoja
1 3/4 dl vehnäjauhoja
2 kananmunaa
½ tl suolaa



Mittaa jauhot ja siivilöi kulhoon.
Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja lisää hiiva, sekoita kunnes hiiva on liuennut.
Lisää olut ja puolet jauhoista maito-hiivaseokseen ja sekoita hyvin. Jätä huoneenlämpöön yön yli.
Lisää loput jauhot, suola ja kananmunan keltuaiset taikinaan, sekoita. Vatkaa valkuaiset erillisessä kulhossa vaahdoksi ja kääntele taikinan joukkoon.
Paista blinit kirkastetussa voissa pannulla, kääntele muutaman kerran paiston aikana.
Jos et omista blinipannua, voit yhtä hyvin paistaa blinit tavallisella pannulla. Annostele taikinaa kauhalla pannulle, taikina hyytyy nopeasti, joten blinit on helppo saada oikean muotoisiksi.





Merileväkaviaarin maku sopii hyvin blinien ja muiden täytteiden kanssa





Täytteet

Perinteisesti blinien täytteinä tarjotaan mätiä tai kaviaaria, smetanaa ja punasipulia, koristeena saattaa olla tuoretta tilliä.
Meidän blineissä täytteinä oli smetanaa, kirjolohenmätiä, merileväkaviaaria, ohuita siivuja tuorekurkkua sekä punasipulia hienoksi silputtuna. 
Lisäksi täytteet viimeisteltiin puristamalla päälle sitruunan mehua.
Merileväkaviaari toimiikin hyvin vegaanisena vaihtoehtona mädille. 
Merileväkaviaari oli Arvo Kokkonen Oy:n Cavi-art merileväkaviaaria, joka on täysin maidoton, kananmunaton eikä sisällä mereneläviä, kalaa tai nilviäisiä.




Viini

Meillä blinit nautittiin kuohuviinin kanssa. Kuohuvaksi valitsimme yhdessä erittäin kuivan ja omenaisen hapokkaan Spy Valley Echelon 2012 Alkosta hintaan 29,04€. Spy Valley Echelon on Uusi-Seelantilainen pinot noir ja chardonnay rypäleistä muodostuva laadukas kupliva.
Ja toimipa hyvin blinien kanssa!





Hanna 💖


Post Comment
Lähetä kommentti