Dukkah on pitkään jo kiehtonut minua ja purkki keittiön pöydällä vain odotellut oikeaa päivää ja inspiraatiota.
Tämä egyptiläinen mausteseos sisältää yleensä pistaasipähkinöitä tai manteleita, seesaminsiemeniä, kuminansiemeniä, fenkolinsiemeniä, korianterinsiemeniä
suolaa sekä pippuria.
Dukkah on aivan ihanan aromaattinen mausteseos ja siitä voi soveltaa vaikka mitä herkullista!
Dukkah-fetabruschettat pikkelöidyllä kurkulla
Tämä egyptiläinen mausteseos sisältää yleensä pistaasipähkinöitä tai manteleita, seesaminsiemeniä, kuminansiemeniä, fenkolinsiemeniä, korianterinsiemeniä
suolaa sekä pippuria.
Dukkah on aivan ihanan aromaattinen mausteseos ja siitä voi soveltaa vaikka mitä herkullista!
En suoriltaan päätynyt tähän lopulliseen ohjeeseen, mutta minulla oli mielessä muutama ainesosa joita halusin dukkahiin yhdistää.
Ne olivat feta ja pikkelöidyt kurkut.
Lopulta eri variaatioiden jälkeen syntyivät nämä mausteiset ja raikkaat dukkah-fetabruschettat pikkelöidyllä kurkulla, jotka sopivat nautittavaksi alkupaloina tai sampanjan seurana.
Laita tarjolle dukkahia pienessä kulhossa, jotta jokainen voi halutessaan lisätä sitä bruschettaansa. |
Dukkah-fetabruschettat pikkelöidyllä kurkulla
Vaaleaa maalaisleipää siivuina
Muutaman ruokalusikallisen voita
Dukkah- mausteseosta
Fetalevite
200g Olympia fetaa
4 rkl ranskankermaa
Murenna feta ja sekoita ranskankermaan.
Pikkelöidyt kurkut
Ohuita siivuja tuoretta kurkkua
1/2 dl valkoviinietikkaa
1 dl sokeria
1 1/2 dl vettä
1 tl suolaa
Sekoita pikkelöintiliemen ainekset keskenään ja laske kurkkusiivut liemeen.
Anna maustua jääkaapissa vähintään tunnin.
Anna maustua jääkaapissa vähintään tunnin.
Kokoa leivät näin
Sulata muutama ruokalusikallinen voita mikrossa.
Sivele leipäsiivujen pinnoille voita ja ripottele päälle reilusti dukkahia.
Laita leivät uuniin 180 asteeseen 10 minuutiksi.
Anna sitten jäähtyä hetki ja levitä päälle
fetalevitettä ja pikkelöityjä kurkkusiivuja.
Post Comment
Lähetä kommentti