*Kaupallinen yhteistyö Ystävän Suola*
*Mielipiteeni tuotteesta ovat omiani*
Copyright Mikko Malinen |
Sainpa mielenkiintoisen yhteydenoton Facebookissa. Lähiruoan puolestapuhujana tunnettu, Rôtisseur arvonkin saanut keittiömestari Mikko Malinen ehdotti josko minä haluaisin kirjoittaa tuotteesta nimeltä Ilkka Vainion Ystävän Suola.
Hän kertoi toimivansa kasvoina kyseiselle tuotteelle ja halusi saada tuotetta enemmän ihmisten tietoisuuteen. Tuote oli kuitenkin vielä suhteellisen uusi.
Ilkka Vainio ja Mikko Malinen. Copyright Mikko Malinen. |
Kiinnostus heräsi, mutta en alkuun tiennyt yhtään mikä on Ystävän Suola. Mikko kertoi minulle tuotteesta ja tutkin asiaa vielä itsekin.
Hetken asiaa tutkittuani kiinnostuin, koska en koskaan ennen ollut nähnyt tällaista suolaa.
Ystävän Suola on siis kansantaiteilija Ilkka Vainion ja kalastaja Ben Henrikssonin kehittämä tuote, joka saa omintakeisen makunsa sekä tuoksunsa kun se savustetaan merilohen kanssa.
Kuulostaa hyvältä!
Saatuani vihdoin käsiini purkin Ystävän Suolaa, ensimmäinen asia, jonka halusin tehdä, oli tuoksutella suolaa, koska minulla oli ennakkoajatus miltä suola voisi tuoksua.
Tuoksu oli posiitivinen yllätys! Voimakas, mutta raikas ja tuoksusta erottaa selkeästi savulohen.
Suolaahan täytyi heti testata johonkin ruokaan, joten päätimme Mikon kanssa koota meiltä molemmilta yhdet ohjeet tähän postaukseen.
Alta löydät ohjeet, joihin voit käyttää Ystävän Suolaa.
Chef Mikko Malisen ohje Ystävän Suolalle
Hunajainen Ystävän Suola leipä
(3-4 leipää)
1 l lämmintä vettä
2pss kuivahiivaa
1rkl metsähunajaa
1rkl Ystävän Suolaa
5-6dl kaurahiutaleita
14dl vehnäjauhoja
0,5dl öljyä
Pinnalle jauhoja ja Ystävän Suolaa
Sulata karkea Ystävän Suola kiehautettuun veteen ja jäähdytä kädenlämpöiseksi. Lisää hunaja ja kaurahiutaleet (leseetkin toki käyvät tai rouheet), lisää sitten jauhoja vähitellen, joihin olet sekoittanut kuivahiivan. Kun jauhoja on 1/3osa jäljellä, lisää öljy. Lisää loput jauhot ja anna yleiskoneen vaivata kunnolla taikinaa.
Kohota kaksinkertaiseksi ja saat taikinasta 3-4 pientä pyöreää leipää. Kohota liinan alla, vedä sahalaita veitsellä viillot ja jauhota pinnat sekä ripsauta vielä suolaa pinnalle.
Paista uunissa 200 astetta 40-45min.
Vinkki: kuumenna uuni ensin 250 asteeseen, grillivastus päällä ja sen jälkeen laske asteet 200 ja laita sitten keskitetty tasalämpö. Näin saat kotiuunissa myös rapsakan pinnan.
Ystävän Suola leipä nautitaan tietysti aidon voin kera ja makunautinnon voit viimeistellä ripottelemalla voin päälle Ystävän Suolaa.
Ystävän Suola leipä on herkullinen makuelämys. Copyright Mikko Malinen |
Kulinarismia mahan täydeltä- ruokablogin ohje Ystävän Suolalle
Valkosipuliset jättikatkaravun pyrstöt uunitomaateilla ja Ystävän Suolalla
200g Jättikatkaravun pyrstöjä
5 Valkosipulin kynttä
1 rkl voita
2 rkl oliiviöljyä
1 sitruuna
200g kirsikkatomaatteja
oliiviöljyä
Ystävän Suolaa
Nosta tomaatit uunivuokaan ja hiero niihin oliiviöljyä.
Nosta vuoka 200 asteiseen uuniin noin 10 minuutiksi.
Valmista sillä aikaa katkaravun pyrstöt.
Pilko valkosipuli hienoksi silpuksi.
Laita pannulle voi ja öljy ja lämmitä pannu kuumaksi. Nosta pannulle pyrstöt sekä valkosipulisilppu.
Paista kunnes pyrstöt ovat kauniin kullanruskeita, noin 3-4 minuuttia.
Varo polttamasta valkosipulia.
Nosta lautaselle jättikatkaravun pyrstöt ja uunitomaatit. Viimeistele puristamalla pyrstöjen päälle sitruunamehua ja ripottele päälle hienonnettua Ystävän Suolaa.
Suola tuo makua myös mereneläviin. |
Suola korostaa hienosti ruoan makuja ja sopii mainiosti mereneläville kuten myös lihalle, kalalle, kasviksille sekä leivontaan.
Savuisuus ja hento lohen maku on helppo yhdistää moneen ruokaan.
Joten näin lopuksi voin todeta, että suola on ihanan aromaattinen, maukas ja kuten iskulause purkissa kertookin
"kaikkeen paitsi maantien suolaukseen" eli myöskin
monikäyttöinen.
Inspiraatiota ja uusia ruokaideoita kehitellessäsi käy tutustumassa Ystävän Suola - verkkosivuihin.
Post Comment
Lähetä kommentti