Paahdetut mozzarella-tomaattileivät

tiistai 29. maaliskuuta 2022
 
Loma alkoi savusiikatahnalla täytetyillä ruissipseillä ja jatkuu näillä ihanilla mozzarella-tomaattileivillä. Nämä mozzarella-tomaattileivät syntyivät tarpeesta saada jotain maukasta viinin kylkeen ja kun kaikki vanhat reseptit oli jo kokeiltu, täytyi kehitellä jotain uutta.
Näissä yhdistyy herkullinen valkosipulivoi, täyteläinen mozzarella, raikastava ja hapokas tomaattilisuke sekä herkullinen maalaispatonki. Nämä olivat meillä uusi lemppari viinin kylkeen!
Näitä voit käyttää myös tarjottavana alkupalana tai illanistujaisissa.

Paahdetut mozzarella-tomaattileivät

Maalaispatonkia
Mozzarellaa

Valkosipulivoi

1 dl Oivariinia tai voita
3 valkosipulin kynttä
reilu 1 rkl ruohosipulia 

Tomaattilisuke

n. 100 g kirsikkatomaatteja
3 rkl balsamicoa
1/4 tl suolaaSiivuta patonki sopivan paksuisiksi siivuiksi.
Valmista valkosipulivoi sulattamalla Oivariini, kuori valkosipulin kynnet ja raasta kynnet voisulan joukkoon. Silppua ruohosipuli ja lisää valkosipulivoin joukkoon, sekoita.
Levitä nyt jokaiselle patonkisiivulle valkosipulivoita ja siivu mozzarellaa.
Tämän jälkeen nosta siivut leivinpaperin päälle uunipellille ja paahda siivuja uunissa 200 asteessa grillivastusten alla sen aikaa kunnes juusto on sulanut ja patonkisiivujen reunat ovat hiukan saaneet väriä.
Nosta sitten siivut pois uunista.
Valmista tomaattilisuke pilkkomalla tomaatit ja lisäämällä ne kulhoon balsamicon ja suolan kanssa, sekoita. Lisää jokaisen siivun päälle tomaattilisuketta ja tuoretta ruohosipulia.
Nauti hyvän valkoviinin kanssa💖

Hanna 💖

Post Comment
Lähetä kommentti