*Viini saatu Rosa ruoka- ja viinikerholta*
Mikä sopiikaan syksyyn paremmin kuin lämmittävä kanakeitto?
Keitto on ihanan maukas liemen ja kasvisten ansiosta, mutta vielä pientä lisämakua saat Koskenlaskijasta, lisäksi kylkeen vielä tuoretta leipää ja halutessaan lasi valkkaria. Nam!
Keitto on erittäin helppo valmistaa ja sopii hyvin tarjottavaksi vaikka vieraillekin.
Koskenlaskija kanakeitto
2 rkl öljyä
400g broileri suikaleita
1 tl tomaattipyrettä
1 tl tomaattipyrettä
1 purkki Valio Koskenlaskja ruoka & dippi- maustamaton (à 250g)
½ purjo
1 chili
2 keltasipulia
3 porkkanaa
1 l Sooci paahdettu kanaliemi
1 tl suolaa
Kuori porkkanat, sipuli ja purjo. Pilko purjo ja sipuli pieneksi kuutioksi, leikkaa porkkana ohuiksi siivuiksi. Poista chilistä siemenet ja pilko.
Laita liedelle iso kattila, pohjalle öljy ja liesi täydelle teholle.
Paista sitten broileri kattilan pohjalla ja kun broileri on saanut väriä, lisää porkkana, sipuli, chili ja tomaattipyre. Paista hetki, jotta sipulit kuullottuvat.
Lisää sitten purjo ja kanaliemi.
Kun keitto alkaa kiehua, lisää Koskenlaskija ja suola, sekoita hyvin.
Keittele vielä 20 minuuttia ilman kantta.
Tarjoile tuoreen leivän kanssa!
Alkuperäinen ohje on Rosa ruoka- ja viinikerhon sivustolta, jonka pääset katsomaan tästä.
Muuntelin ohjeen omanlaisekseni jättämällä riisin pois sekä muuttamalla joidenkin ainesosien määriä.
Viinisuositus
Keiton kanssa sopii loistavasti saksalainen Riesberg Premium Riesling, joka toimii hyvin myös salaattien ja sushin kanssa.
Riesling on kuivan hapokas ja siitä voi erottaa hunajamelonin makua.
Tämä valkoviini on helppo nautiskella myös sellaisenaan hyvin viilennettynä.
Viini löydät Alkosta litran muovipullossa hintaan 11,99€.
Ihanaa syksyä! 🍂
Hanna 💖
Post Comment
Lähetä kommentti