kotiliesi

Viinin ja ruoan yhdistäminen osa 4: butter chicken

perjantai 2. elokuuta 2019

*Viinin ja ruoan yhdistäminen- sarjan viinit saatu postauksia varten Rosa viini- ja ruokakerholta*



On aika julkaista sarjan viimeinen osa ja todeta, että tämän sarjan kirjoittaminen ja ruokaohjeiden testaaminen muokkaamisineen sekä viinin maisteluineen on ollut aivan älyttömän kivaa! Ja herkullista!

Viimeisen osan herkullinen ohje on intialainen voikana ja viininä 2u Duas Uvas Branco White.
Mausteisen täyteläinen kana yhdistettynä raikkaaseen valkoviinin toimii erittäin hyvin ja kokonaisuus sopii näin kesälläkin ruokapöytään.

Alkuperäisen ohjeen pääset katsomaan klikkaamalla tästä, jolloin siirryt Rosa viini- ja ruokakerhon sivuille.








Butter chicken
neljälle



400g broilerin rintafileetä 


Marinadi broilerin fileelle

2 dl maustamatonta jogurttia
2 tl garam masala- mausteseosta
1 tl kanelia
1 tl kurkumaa
n. 1½ tl raastettua inkivääriä
2 murskattua valkosipulin kynttä
1 limen mehu
1 tl merisuolaa



Voi-kanakastike

3 dl maustamatonta jogurttia
200 g paseerattua tomaattia
2 tl garam masala- mausteseosta
2 tl chilijauhetta
2 tl kurkumaa
2 rkl voita (siis ihan oikeaa voita!)



tuoretta korianteria viimeistelyyn
n. 3 dl basmatiriisiä





Pilko broilerin fileet haluamasi kokoisiksi suupaloiksi.
Sekoita marinadin ainekset kulhossa keskenään, lisää broilerin palaset marinadiin ja anna maustua jääkaapissa vähintään 3 tuntia.

Kun kolmisen tuntia on hujahtanut, pyyhkäise paloista ylimääräinen marinadi pois ja paista palasiin kauniin ruskea pinta pannulla.

Lisää sitten pannulle kaikki voi-kanakastikkeen ainekset voita lukuun ottamatta.
Anna hautua miedolla lämmöllä noin 30 minuuttia.
Lisää sitten voi kastikkeeseen ja anna sen sulaa.

Keitä riisit ja tarjoile kastikkeen kanssa. Viimeistele tuoreella korianterilla.





2u Duas Uvas on loistoviini kesään.




Ruoan ja viinin yhdistäminen


2u Duas Uvas Branco White on kuiva portugalilainen valkoviini, jonka pirteä maku on hedelmäisen raikas.
Maistellessa voi havaita myös hitusen mineraalisuutta.
Sopii sellaisenaan nautittavaksi erittäin hyvin, mutta toimii loistavasti myös mausteisen ruoan tai kalan kanssa.
Valkkarin hinta on hyvin edullinen, joten vähän yllätyinkin kuinka laadukkaan oloinen viini on.
Hinta Alkossa on siis 7,98€, joten tämä on hinta-laatusuhteeltaan erittäin hyvä viini.

Tämä valkkari kannattaakin nauttia hyvin viilennettynä, jotta saat viinistä kaiken ilon irti. Ja tästä pääsenkin aiheeseen, josta haluan mainita muutaman sanan. Nimittäin viinien tarjoilulämpötila.
Viinien lämpötila kannattaakin ottaa aina ennen nauttimista huomioon. Esimerkiksi punaviini saatetaan usein juoda liian lämpimänä vaikka pieni viilennys olisi tarpeen.
Tämä syystä, koska viinit ovat yleensä parhaimmillaan tietyssä lämpötilassa.
Joten jos jaksat huolehtia siitä, saat viinistäkin enemmän irti.
Punaviinille riittää hyvin kevyempi viilennys, sopiva tarjoilulämpötila on noin 16 celsiusastetta kun taas kuohuviini ja samppanja vaativat jäähdytyksen noin 6 celsiusasteeseen saakka.
2u Duas Uvas Branco White taasen on loistossaan noin 10 celsiusasteessa.


Viinin ja ruoan yhdistäminen- sarja on nyt ohi tältä erää, mutta kaikenlaisia herkullisia ohjeita on tulossa lisää.
Kiitos jos olet jaksanut seurata tätä sarjaa!



Ihanaa alkanutta elokuuta!





Hanna 💖



Post Comment
Lähetä kommentti