Testissä Eckerö Line m/s Finlandian lounge

sunnuntai 25. elokuuta 2019

Viikko sitten kävimme mieheni kanssa Eckerö Linen m/s Finlandialla viiniostoksilla ja päätettiin samalla testata laivan lounge.
Olemme monesti viettäneet aikaa erilaisissa loungeissa niin lentokentällä kuin hotellissa ja joka ikinen kokemus on ollut positiivinen, joten ennakko-odotuksia kieltämättä oli.
Mutta olisiko laivan lounge yhtä hyvä kuin esimerkiksi lentokentän?

Ensin oli kuitenkin suunnattava Eckerö Markettiin viiniostoksille.
Marketista ostimme jouluviineiksi muun muassa Cono Sur Single Vineyard Block 28 juustoviiniksi ja The Velvet Devil Merlot 2016 yleisviiniksi sekä Nicolas Feuillatte Blanc de Noirs Millesime 2010 ja Moët & Chandon Impérial Brut kohta alkavalle lomalle.
Laivalla onkin ihan parasta aina tutkia viinihyllyt, olen tehnyt useita hyviä ja tavallista edullisempia löytöjä laivojen viinivalikoimista.

Ostosten jälkeen suunnattiin heti katsastamaan lounge.


Lounge löytyy  laivan kannelta 6, heti infopisteen vierestä.


Meidän matkustuspäivämme oli tiistai, joten loungessa oli hiljaista. Paikan loungeen meidän lisäksemme oli varannut 7 henkilöä ja jos ikinä aiot loungessa istuen matkustaa, suosittelen varaamaan paikan etukäteen, koska varsinkin viikonloput ovat kuulemma vilkkaita. Mekin olimme ihan varmuuden vuoksi varanneet paikat etukäteen.

Lounge aukaisi ovensa kello 12 ja olimmekin ensimmäiset asiakkaat. Saimme oikein lämpimän vastaanoton, meille esiteltiin niin tarjoilut kuin tilatkin.




Heti ensimmäisenä silmääni pistivät esillä olevat tarjoilut. Meidän täytyi kuitenkin ensin malttaa viedä tavarat istumapaikoille ja sitten pääsisimme maistelemaan herkkuja.

Ja voi sitä tunnetta kun pääset ensimmäisenä ottamaan esille asetettuja koskemattomia tarjottavia!

Tarjolla oli salaatteja, hedelmiä, juustoja, hilloa, suolakeksejä, patonkia ynnä muita herkkuja. 
Hanasta sai punaviiniä, valkoviiniä sekä olutta. 
Myös kahvia ja erilaisia limonadeja löytyi. 




Kun saimme haluamiamme syömisiä ja juomisia suuntasimme takaisin pöytään. Kylläpä matka alkoi tuntua mukavalle!
Laivamatkailu ei nimittäin ole mikään lempparitapani matkustaa, satun kärsimään usein niin ikävästä matkapahoinvoinnista, etten mieluusti laivaan astu.
Mutta onneksemme sää oli suotuisa eikä laiva keikkunut juuri yhtään. Lounge olikin koko matkan kohokohta ja matka taittui kaikin puolin oikein onnistuneesti.


Loungen hinta ei mielestäni ole tarjoiluihin ja omaan rauhaan nähden kovin kallis,
lounge maksaa maanantaista torstaihin 20€ suunta ja perjantaista sunnuntaihin 25€ suunta. Hintaan sisältyy syömiset, juomiset sekä ajanvietto loungessa.
Loungessa voit lukea lehtiä, herkutella, katsella telkkua tai ottaa vaikka torkut, kuten rakas mieheni teki. Sinun ei myöskään tarvitse lähteä jonottamaan vessaan, koska loungessa on omat siistit vessansa.





Olen aina joutunut laivalla ollessani jonottamaan joka ikiseen kahvilaan ja ravintolaan kuten myös vessoihin, joten mitä luksusta tämä olikaan kun ei tarvitse jonottaa!
Voit keskittyä täysin omaan olemiseesi.


Myös karjalanpiirakoita ja munavoita löytyi tarjoilusta.



Vesihana löytyi kahvikoneen vierestä.



Hanasta löytyi Baronia De Turis viinit sekä Lapin Kultaa.


Viininä oli Baronia De Turis punaviiniä sekä valkoviiniä. Valkoviini oli mukavan raikasta ja tuli vielä kylmänä ulos hanasta. Kuohuviiniä olisi saanut vain maksua vastaan, mikä vähän alkuun ihmetytti, mutta näillä se oli mentävä.
Lasi kuohuvaa olisi kyllä maistunut...


Viiniä ja juustoja, onko mitään parempaa?




Mikä oli parasta ja mikä voisi olla paremmin? 


Plussat ja miinukset


+ erittäin mukava henkilökunta
+ hyvän makuiset ja tuoreet tarjoilut
+rauha ja hiljaisuus
+ muualla laivassa oli aika lämmin, mutta loungessa oli sopivan viileä
+ käytössä on ilmainen wifi sekä pistorasiat vaikkapa puhelimen lataamiseen
+ ei tarvitse jonottaa vessaan
+ käsien puhdistukseen tarkoitettua desinfektioainetta löytyy useasta paikasta


-kuohuviini ei kuulu hintaan





Kokonaisuutena varsin miellyttävä ja rentouttava kokemus, 
ehdottomasti parasta oli hiljaisuus ja rauha sekä syömiset ja virvokkeet. 
Joten kyllä matkustaisin loungessa uudelleen!

Oletko sinä matkustanut m/s Finlandian loungessa? Tykkäsitkö?
Kerro alle omasta kokemuksestasi.





Hanna 💖



8 kommenttia on "Testissä Eckerö Line m/s Finlandian lounge"
  1. Finlandian loungessa en ole matkustanut, enkä suoraan sanottuna tule varmaan koskaan matkustamaankaan. Se joka siellä vielä matkustaa, tukee Ukrainan sotaa. Eckerö Line on käyttänyt Teboilin/ Lukoilin polttoainetta laivassaan, eikä vieläkään kerro lopettaneensa yhteistyötä Teboilin kanssa.

    VastaaPoista
  2. Tämä postaushan tuli kirjoitettua vuonna 2019, silloin ei Ukrainassa tätä nykyistä sotaa ollut, joten ei tainnut liittyä tähän postaukseen sinun kommenttisi. Eikä kukaan tuolla pakota matkustamaan muulloinkaan.
    - Kulinarismia mahan täydeltä

    VastaaPoista
  3. Samassa Loungessa tänään ja karvas pettymys! Hinta viikonloppuna 29e/henkilö. Ei todellakaan tuota tasoa mitä näissä kuvissasi on ollut 😣 Suoraan sanottuna samat tarjoilut saa haettua kaupan hevi, pakaste ja paistopiste osastoilta. Tarjolla oli tasan yhtä salaattia, pieniä leipiä mitkä sai täyttää itse, vähän hedelmiä ja paria juustoa, kroisantteja, paria eri kakkua, muffinsia, yksi smoothie ja sitten ihan perus jugurtti ja mysliä. Sitten löytyi vielä falafelejä, kasvispiirakkaa ja karjalanpiirakkaa. Tämmösestä sitten 29e 🙄 Olemme syöneet muilla laivoilla edullisemmin tai muutaman euron kalliimmalla aamupala tai buffet tarjoilut mutta tämä Eckerön lounge oli kyllä ihan kuin kaupasta ostettua helppoa tarjoiltavaa. Kaiken kukkuraksi vielä että yksi työntekijöistä kävi minitomaatti kulholla ottamassa käsiinsä kourallisen tomaatteja nopeaksi välipalaksi. Rahan tuhlausta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos 2 lasia viiniä maksaa n 14e, niin eikö istumapaikka ilman jonotusta ruuhkassa ole jo sen 15e arvoista? Vaikka ei mitään söisi ja tässä saa jotain pientä suolasta sen viinin kylkeen.

      Poista
  4. Ensi perjantaina matkustamme Pärnuun autolla, varasin loungesta meille paikat. Olen matkannut Vikingin vastaavassa ja kokemus oli positiivinen, uskon, että näin on Eckerölläkin. Ei vessajonotusta, oma pöytäpaikka, kahvia, mehuja, juustoja, keksejä... Ihan jo siitä maksaa mielellään (nykyään 30€/hlö).

    VastaaPoista
  5. Hanna / Kulinarismia mahan täydeltä28. toukokuuta 2023 klo 18.50

    Samaa mieltä, saa istua rauhassa eikä ole tungosta eikä jonona. Menee laivamatka huomattavasti mukavammin :) en tiedä millainen Eckerön lounge on nykyään, mutta silloin kun sen testasimme niin olimme tyytyväisiä siihen mitä hinnalla saa :)

    VastaaPoista
  6. Hei! Muistatko millaiset vessat tuolla on, mietin tässä varaanko loungea kun mukana on puolivuotias vaippapöksy? Eli onko tilava vessa / invavessa / jopa lastenhoitohuone? Kiitos!

    VastaaPoista
  7. Hanna / Kulinarismia mahan täydeltä5. heinäkuuta 2023 klo 13.47

    Moikka! Sillon kun käytiin niin vessat oli siistit, tilavat ja rauhalliset. En valitettavasti muista oliko siellä lastenhoitohuonetta kun mulla ei lapsia ole.

    VastaaPoista