Kinuskinen jäälatte (vegaaninen)

perjantai 7. kesäkuuta 2019


Ihanaa alkanutta kesäkuuta! Sehän alkoikin sitten oikein kunnon helteillä.

Kahvin juonti näin kuumilla helteillä ei ole ehkä niin nautinnollista kuin muulloin ja vaikka itsekin
 olen juonut kahvia päivittäin viimeiset 17 vuotta ja tarvitsen joka aamu kupin mustaa kahvia ilman maitoa, en silti meinaa osata juoda kahvia näillä helteillä.
Olen myös kuullut monen muun olevan tätä mieltä. Vaikuttaako helle sinun kahvin juontiisi?
Kesä antoikin minulle paljon inspiraatiota ja kehittelin ohjeen kinuskiselle jäälatelle.
Latte on täysin vegaaninen ja helposti muunneltavissa, voit valmistaa sen myös lämpimänä versiona, jättämällä jääpalat pois ja lisäämällä kahvin lasiin kuumana.
Tästä pääset myös katsomaan ohjeeni lämpimälle kinuski-kanelilatelle.
Kuumille keleille sopiva kinuskinen jäälatte on helppo valmistaa ja maku on taivaallinen.
Lattea varten tehdään myös vegaaninen kinuski, jonka ohjeen löydät alta. Kinuskia voit käyttää moneen muuhunkin tarkoitukseen kuin kahvin sekaan.



Riedelin kauniit samppanjalasit sopivat hyvin kylmälle kahville.




Vegaaninen kinuski

1 dl fariinisokeria
1 dl kaurakermaa


Lisää kattilaan fariinisokeri sekä kaurakerma. 
Nosta lieden lämpö lähes täysille ja sekoittele samalla koko ajan. Seos alkaa pian kuplia.
Anna seoksen kuplia hiljalleen noin 5 minuuttia, välillä sekoitellen.
Kinuskin ei tarvitse olla kovin paksua kun se kuitenkin sekoitetaan kahvin joukkoon.
Anna jäähtyä ennen lasiin lisäämistä.





Kinuskinen jäälatte (vegaaninen)
yhdelle


noin 4 kappaletta jääpaloja
2-3 tl vegaanista kinuskia
2 dl Kaslink Aito Kaurajuoma barista
2 dl kylmää kahvia


Laita lasin pohjalle kinuskia, kaada perään kahvi ja kaurajuoma.
Tipauta mukaan muutama jääpala ja sekoita pitkällä lusikalla.

Nauti!💖




Kesässä on parasta kun voi nauttia kahvin ulkona, paljain jaloin.



Aurinkoista kesää kaikille!🌞


Hanna 💖


2 kommenttia on "Kinuskinen jäälatte (vegaaninen)"