Kesärullat ja Ponzu-kastike (gluteeniton)

maanantai 10. kesäkuuta 2019


Olemme jälleen olleet Kuusamossa pitkillä vapaapäivillä ja täälläkin on ollut yllättävän lämmintä. 
Tulemme hyvin usein tänne viettämään aikaa, koska täällä luonto on enemmän osa elämää kuin etelässä, ainakin omalla kohdalla.
Ja näinä lämpiminä päivinä alkoi mieleni tehdä raikkaita ja rapeita kesärullia. Kastikkeeksi valitsin Ponzu- kastikkeen, joka on sitruksinen soijakastike. 
Korvasin kuitenkin osan kastikkeen sitruunasta limellä, ihan vaihtelun vuoksi ja koska lime on ihanaa!
Löysin myös Kuusamon Citymarketista paikallista loimulohta enkä mitenkään voinut jättää sitä ostamatta, koska suosin aina mieluusti lähiruokaa. Ihanista raaka-aineista ei voi syntyä kuin hyvää!Viimeistele rullat ripottelemalla päälle kevätsipulia.Herkulliset kesärullat on helppo valmistaa eikä sinun tarvitse kypsennellä mitään. 
Ja kun ne ovat gluteenittomia, sopivat ne monelle ruokailijalle,

Kesärullat


1 paketti riisipaperia
lämmintä vettä liotukseen
loimulohta
punaista paprikaa
kurkkua
jääsalaattia
riisinuudeleita
kevätsipuliaKeitä riisinuudelit ja anna niiden jäähtyä.
Pilko kasvikset ohuiksi "tikuiksi" eli Julienneiksi. Voit myös jättää osan paksummaksi jos kaipaat enemmän rapeutta. Jätin itsekin kasviksiin paksuutta, koska pidän siitä.
Upota riisipaperi kerrallaan lämpimään veteen hetkeksi, paperin kuuluu pehmetä, jotta voit käsitellä sitä, mutta ei liikaa, jottei se hajoa.
Nosta paperi pois vedestä ja anna ylimääräisen veden valua pois, laske sitten riisipaperi leikkuulaudalle ja nosta päälle täytteitä haluamasi määrä. Taita riisipaperin sivut täytteiden päälle ja kääri rullaksi. Tee haluamasi määrä rullia.
Rulliin sopii täytteeksi oikeastaan mikä vain, voit tehdä myös monia erilaisia rullia kuten vaikka vege, naudanliha, hedelmä...
Ponzu-kastike


3/4 dl soijakastiketta (gluteeniton)
1½ rkl riisiviinietikkaa (gluteeniton)
3/4 dl sitruunamehua (halutessasi korvaa puolet limen mehulla)
4 rkl kevätsipulia pilkottuna hienoksiMittaa ainekset kulhoon, sekoita.
Nosta rullat tarjoilulautaselle, kastikekulho vierelle ja dippaa rullia kastikkeeseen, nam!
Syötiin miehen kanssa massut täyteen kesärullia ja fiilisteltiin meidän vuosipäivää, ollaan oltu yhdessä 10 vuotta! Joten ostettiin pullo Bollingeria, molempien suosikki samppanjaa.
Hanna 💖Post Comment
Lähetä kommentti