Vadelma-valkosuklaavoikreemikakku (gluteeniton)

perjantai 8. helmikuuta 2019


Nyt on taas aika leipoa, pitkästä aikaa.
Tämä voikreemikakku on leivottu ystävänpäivää ajatellen ja se sopiikin teemaan hyvin väriensä puolesta, mutta myös moneen muuhunkin tilaisuuteen.
Voikreemi on helppo tehdä ja se sopii hyvin erilaisiin kakkuihin ja leivonnaisiin ja mikä parasta se ei sula tai valu kuten kermavaahto!



Kakun maut ja värit sopivat hyvin ystävänpäivään, mutta voit helposti muuttaa ne muuhunkin teemaan sopivaksi




Gluteeniton sokerikakkupohja


5 kananmunaa
sokeria 
gluteenitonta jauhoseosta
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljauutetta



Taikina tehdään "lasitekniikalla".
Riko munat juomalasiin ja ota toinen lasi vierelle. Kaada toiseen lasiin saman verran sokeria kuin ensimmäisessä lasissa on munia. Mittaa samalla tavalla myös jauhot. Lisää jauholasiin vielä leivinjauhe.
Kaada kulhoon munat ja sokeri ja vatkaa  kuohkea vaahto (tämän saavuttamiseksi kannattaa vatkata lähes 10 minuuttia).
Lisää vaniljauute sekä jauhot siivilän läpi vaahtoon ja sekoita huolellisesti.
Paistamiseen suosittelen käyttämään alumiinista PME-vuokaa, 20 cm halkaisijaltaan jos haluaa vähän korkeamman kakun.
 Voitele vuoka ja jauhota gluteenittomalla jauhoseoksella. Mikäli käytät PME-vuokaa jauhotus on vaihtoehtoista, mutta käytin sitä itse.
Paista kakku 175 asteessa 40 minuutin ajan.





Voikreemi 

Kreemiä tehdään iso määrä, koska sitä tulee täytteeksi sekä kaksi kerrosta kakun kuorrutteksi.



 3,5 dl voita
14,5 dl tomusokeria
2 tl vaniljauutetta
4 rkl maitoa
15 g pakastekuivattuja vadelmia
1-2 rkl punaista pastaväriä



Murskaa pakastekuivatut vadelmat hienoksi jauheeksi vaikkapa morttelissa.
Vatkaa muutaman minuutin ajan huoneenlämpöistä voita, kunnes se on vaaleaa ja pehmeää.
Lisää vanilja ja maito sekä ripottele siivilän läpi tomusokeri.
Vatkaa vielä kunnes kreemi on kuohkeaa.
Jaa massa kolmeen osaan.
Lisää yhteen osaan hienoksi murskatut vadelmat. Pakastekuivatut vadelmat ovat aivan loistavia täytekakuissa käytettäväksi, koska ne eivät enää valuta nestettä, siten kakku ei kostu liikaa.
Lisää toiseen osaan punainen pastaväri.
Viimeinen osa saa jäädä vaaleaksi.




Kakun kasaaminen


kakkupohja
marjamehua
3 kreemiä
valkosuklaata hienoksi pilkottuna
punaisia Funcakes Deco Melts- nappeja
haluamiasi koristeita



Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan.
Kostuta pohjia marjamehulla.
Levitä molempiin kerroksiin vadelmakreemiä ja valkosuklaamurua.
Kreemi on helpompi levittää kun kakku on kylmä, joten kakkua kannattaa pitää hetken jääkaapissa.
Kun olet täyttänyt kerrokset ja kasannut kakun,
levitä vaalea massa kakun päälle. Käytin tätä vaaleaa kreemiä vähän kuin "murueristeenä".
Pursota sitten punaista kreemiä kakun ulkoreunoille vaalean kreemin päälle ja siloita palettiveitsellä. Voit myös tehdä liukuvärjäystä, kuten kuvassa alla.
Reunojen koristelua varten sulata punaisia Funcakes Deco Melts- nappeja niiden ohjeen mukaan.
Jos haluat suklaasta hiukan pehmeämmän voit lisätä siihen tipan tai pari kasviöljyä.
Sitten vaan joko pursotetaan tai valutetaan lusikalla kakun reunalle.
Koristeluun voit käyttää pakastekuivattuja vadelmia ja 
valkosuklaata.
Omassa kakussani käytin myös vaaleanpunaisia vadelman makuisia Polly karkkeja.
Koska koristelussahan vain mielikuvitus on rajana...
😊





Hanna
💖


Post Comment
Lähetä kommentti