Se on varmasti monelle tuttu tilanne kun tekee mieli leipoa ja huomaat, että jokin ainesosa puuttuu.
Kokosin muutamia vaihtoehtoja, joilla voit korvata puuttuvan ainesosan.
Taikina
Erlaisissa kuivakakku taikinoissa varsinkin soveltaminen on helppoa. Tässä muutama esimerkki:
piimä = viili = jogurtti = kreikkalainen jogurtti
maito = mehu
sokeri = tomusokeri
tomusokeri vaahtoutuu yhtä hyvin, mutta tomusokeria tarvitaan ½dl enemmän kuin tavallista taloussokeria
sokeri = muscovadosokeri (ei vaahtoudu yhtä hyvin kuin tavallinen taloussokeri)
sokeri = hunaja
hunajaa käytetään vähemmän kuin taloussokeria
Vuoan jauhotus
Olen itse korvannut usein jauhotuksessa korppujauhon vehnäjauholla. Näin leivonnaisen pinnasta tulee siistimpi kuin korppujauholla. Jos vuoka on laadukas ja ehjä jopa pelkkä voitelu saattaa riittää. Mutta silloin on hyvä huolehtia paistamisen jälkeen riittävästä jäähdytyksestä, jotta leivonnainen irtoaa vuoasta ehjänä.
Vuokaa voi jauhottaa myös sokerilla tai kaakaojauheella, näitä olen käyttänyt esimerkiksi suklaafondantin teossa.
korppujauho = vehnäjauho = kaakaojauhe = sokeri
Kakkupohjan kostutus
Maito, johon sekoitettu vaniljasokeria
Erilaiset mehut
Hedelmäsäilykepurkin liemi
Limonaadit
Maitoon sekoitettu kaakaojauhe
Pursotus
Lisäsin vielä loppuun muutaman esimerkin, joilla saat siistin ja kestävän pursotuksen. Oma suosikkini on vispikerma ja vaniljakreemijauhe.
1.Vispikerma ja vaniljakreemijauhe
Vatkaa hetki kermaa ja lisää hiljalleen vähän kerrallaan vaniljakreemijauhetta. Tarkkaile vaahdon koostumusta ja lopeta kreemijauheen lisääminen kun olet tyytyväinen koostumukseen.
2.Vispikerma ja tomusokeri
toimi samalla tavalla kuin vaniljakreemijauheen kanssa.
3.Vispikerma ja rahka
Vatkaa kerma (4dl) ja lisää lopuksi rahka (250g) sekaan.
Post Comment
Lähetä kommentti