Testissä: Kirkastettu voi

lauantai 17. kesäkuuta 2017

Nyt ostin jotain mitä olen jo pitkään haaveillut kokeilevani, nimittäin kirkastettua voita. Olen joskus kuullut, että kyseisen voin käyttöä suositaan ammattikokkien toimesta, mutta varmaa tietoa tämä ei ole. Omani ostin K-Citymarketista ja käsittääkseni kyseistä tuotetta myyvät hyvin varustellut ruokakaupat.Mutta mitä on kirkastettu voi?

Kirkastetusta voista on poistettu proteiini ja vesi ja jäljelle jää voiöljy. Kirkastettu voi ei pala paiston aikana, joten sillä on hyvä paistaa vaikkapa pihvejä.
Lisäksi sen voi säilyttää huoneenlämmössä. Sopii siis hyvin vietäväksi vaikkapa mökille jos siellä ei satu olemaan jääkaappia tai kellaria käytössä. Kirkastettu voi


Naudan pihvit lähdössä pannuun


Voi lähtee mukavasti lusikalla purkista, koska voi on hyvin pehmeää.


Yllätyin miten miellytävä maku kirkastetussa voissa oli. Siis eihän voi ole koskaan pahaa, mutta en vain tiennyt mitä odottaa kirkastetun voin maulta. Maku oli pehmeämpi kuin tavallisessa voissa ja sopii ainakin pihvin paistoon makunsa puolesta erittäin hyvin.

Testasin myös valkosipulin paistoa pihvien kanssa, koska valkosipuli on hyvin herkkä palamaan. Mutta tällä kertaa ei valkosipulikaan palanut. Liekkö johtuu voista, en tiedä, mutta minulle riittää se, että sipulit eivät palaneet. 😀

Tältä voi näytti paiston jälkeen. Kirkkaalta. Eikä palanut. Joten piti lupauksensa. 

Ehdottomasti tulen käyttämään kirkastettua voita jatkossakin. 5/5 😀
Jos olet kokeillut joskus kirkastettua voita paistamiseen, kerro ihmeessä kokemuksiasi.
Post Comment
Lähetä kommentti