Yksi lempiasioistani on keksiä paljon pientä purtavaa ja tarjoilla sen kanssa kuohuviiniä tai samppanjaa. Kuplivat ovatkin viineistä itselle niitä rakkaimpia.
Tässä kaksi suolaista suosikkia, joita olen laittanut usein kuohuvan kaveriksi. Vasemmalla kylmäsavulohileivät ja oikealla vuohenjuustopatongit. Näitä on mukava tehdä kun saat suuria määriä nopeassa ajassa tehtyä vaikkapa illanistujaisiin.
Kylmäsavulohileivät
Täysjyvä paahtoleipää
Piparjuurilevitettä
Kylmäsavulohta
Paahda leipiä haluamasi määrä joko uunissa grillivastusten alla tai leivänpaahtimessa. Jos paahdat leipiä uunissa, kannattaa vilkuilla, etteivät pääse palamaan ☺
Kun leivät ovat sopivan paahtuneita, anna hetki jäähtyä ja sen jälkeen leikkaa mieluiseksesi. Itse leikkasin, kuten kuvassa näkyy, reunat pois.
Tämän jälkeen päälle levitettä ja viimeiseksi kylmäsavulohisiivuja.
Pikku vinkki! Makean version paahtoleivistä saat vaihtamalla levitteen esimerkiksi vaniljatuorejuustoon ja lisäämällä päälle tuoreita mansikoita!
Vuohenjuustopatongit
Esipaistettu patonki tai tuore patonki
Valkohome vuohenjuustoa
Kirsikkatomaatteja
Basilikanlehtiä
Oliiviöljyä
Mikäli patonki on esipaistettu, paista se ensin ja sitten leikkaa sopiviksi pieniksi suupaloiksi.
Kun sinulla on haluamasi määrä paloja, ripottele vähän öljyä palojen pinnoille.
Lisää sopiva pala juustoa, puolikas kirsikkatomaatti, basilikanlehti ja voilá!
Nopeaa ja herkullista!
Post Comment
Lähetä kommentti