Kulinarismi on hyvän ruoan arvojen vaalimista, kulinaristi on hyvän ruoan ystävä. Kulinarismia mahan täydeltä on ruokablogi, jossa kehitellään omia ruokaohjeita ja kokkaillaan ruokaa, jota kuka vaan voi valmistaa. Kaikista tärkeintä kuitenkin on ruoasta nauttiminen rakkaiden ihmisten seurassa. Tämä blogi on siis hyvän ruoan ystäville! Tervetuloa mukaan!

Lapin quesadillat poro-siitakesienitäytteellä ja pieni arvonta💖🍂

perjantai 31. elokuuta 2018

Huomenna on jo syyskuu. Mutta sehän on vain ihana asia, eikös vain?😊

Olen itse vielä kesälomalla, koska tykkään viettää lomia aina loppukesästä tai alkusyksystä. Loma on mennyt Rukalla maisemista nauttien ja paikallisia herkkuja maistellen. Mitä teidän alkusyksyyn kuuluu?

Tämä resepti saikin alkunsa Rukalla ja kehiteltiin loppuun sitten ihan Lapin puolella 😄

Kyseessä ovat siis quesadillat eli juustolla täytetyt lämpimät tortillat, jotka paistaessa taitetaan, jolloin pinnat tarttuvat toisiinsa sulan juuston ansiosta. Kehittelin näihin quesadilloihin Lappia käyttämällä raaka-aineina poroa ja sieniä.

Täytteessä suosittelen käyttämään tuoretta poron jauhelihaa. Käytin itse säilykettä, koska en saanut juuri sillä hetkellä tuoretta. Säilykekin oli kyllä yllättävän hyvää😄


Lapin quesadillat poro-siitakesienitäytteellä sekä ruisnachoja


Lapin quesadillat poro-siitakesienitäytteellä
2 hengelle


200g poroa (jauhelihana tai säilykkeenä)
2 punasipulia
4-5 kpl siitakesieniä
1 pss Gouda juustoraastetta

3 rkl Tervasinappikastiketta tai ihan vain sinappia jos ei muuta ole saatavilla
3 tl Paholaisenhilloa

Vehnätortilloita


Auringonkukkaöljyä paistamiseen

lisäksi tarvitset kaksi paistinpannua



Alla video, josta näet kuinka quesadillojen valmistus tapahtuu 👇



Pilko sipuli ja sienet ja laita pannu lämpenemään. 
Laita pannulle öljyä ja heitä sipulit ja sienet pannulle.

Kuullota hetki ja lisää pannuun poro.
Paista hetki. Siirrä pannu syrjään hetkeksi.

Laita sitten puhtaalle pannulle pieni tilkka öljyä ja liesi miedolle lämmölle.

Laita pannulle tortillalätty ja levitä lätylle sitten sinappikastiketta ja ripottele päälle haluamasi määrä juustoa.

Lisää sitten poro-sieni-sipuli seosta haluamasi määrä sekä päälle vielä paholaisenhilloa. 

Käännä lätyn toinen reuna nyt täytteen päälle ja lämmitä hetki vielä pannulla, ainakin sen aikaa, että juusto sulaa ja saat lätyn pintaan vähän väriä.


Näin quesadillat ovat valmiita. Leikkaa ne halutessasi useampiin osiin, jotta ne ovat helpompia syödä.

Tarjoile nachojen kanssa😋💝



Huom huom huom! Instagramissa on vielä 9.9. asti käynnissä arvonta, jossa palkintona yksi purkki Villiaromin terva sinappikastiketta, jota käytän videolla. Osallistumaan pääset tästä 😊👍


💖


Post Comment
Lähetä kommentti