kotiliesi

Kulinarismi on hyvän ruoan arvojen vaalimista, kulinaristi on hyvän ruoan ystävä. Kulinarismia mahan täydeltä on ruokablogi, jossa kehitellään omia ruokaohjeita ja kokkaillaan ruokaa, jota kuka vaan voi valmistaa. Kaikista tärkeintä kuitenkin on ruoasta nauttiminen rakkaiden ihmisten seurassa. Tämä blogi on siis hyvän ruoan ystäville! Tervetuloa mukaan!

Mummon reseptivihko: Mokkapalat

tiistai 13. kesäkuuta 2017
Tässä olisi nyt viimeinen ohje tällä erää Mummon reseptivihko- sarjasta. Katsotaan jos vaikka vielä myöhemmin jatkan tätä ☺

Tämä ohje on varmaan kaikille tuttu, retroherkku mokkapalat. Taikinasta tuli ihanan kuohkea ja päällinen on juuri sellainen kuin lapsuudessakin ☺


Mokkapalat



Mokkapalat ( 1 pellillinen)

4 kananmunaa
6 dl sokeria
8 dl vehnäjauhoja
5 tl leivinjauhetta
2 rkl kaakaota
3 tl vaniljasokeria
3 dl maitoa
300g voisulaa

Huolehdi, että kaikki ainesosat ovat huoneenlämpöisiä!

Vatkaa ensimmäisenä munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään.
Lisää muna-sokerivaahtoon siivilän läpi kuivat aineet ja voisula sekä maito.
Sekoita hyvin, jotta taikina on tasaista.

Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
Paista 200 asteisessa uunissa 15 minuuttia.

Anna jäähtyä ennenkuin kaadat kuorrutteen päälle.



Kuorrute

5dl tomusokeria
2 rkl kaakaota
3 tl vaniljaa
6rkl voisulaa
6 rkl kahvia

Siivilöi tomusokeri, jotta kuorrutteeseen ei tule paakkuja.
Sekoita sitten kaikki aineet keskenään. Kaada kuorrute mahdollisimman nopeasti, koska se jähmettyy aika pian.

Kun mokkapalat on kuorrutettu, anna niiden hetki vielä "levähtää" ja leikkaa sitten sopiviksi paloiksi.

Ja nyt sinulla on valmiita herkullisia mokkapaloja ☺❤ Helppoa ja hyvää ☺


Post Comment
Lähetä kommentti