tiistai 28. helmikuuta 2017

Kotitekoinen tryffelirisotto



Sain äidiltäni tuliaisiksi ulkomaanmatkoilta mustan säilötyn tryffelin. Pitkään mietin mihin haluaisin sen harvinaisen herkun käyttää, koska näitä tuskin kovin usein vastaan tulee.
Pohdinnan jälkeen päädyin risottoon.
Tein perusrisoton ja siihen lisäsin päälle siivutettua tryffeliä.






Puljongin kanaliemi on ehdottomasti ollut parasta valmiskanalientä mitä olen käyttänyt. Purkissa on 5dl lientä ja hinta oli vähän alle 5 euroa.






Pidin tästä, koska siinä ei ole mitään ylimääräistä, ei lisä- eikä säilöntäaineita. Ja maku on hyvä!







Risotto 

1 sipuli  (käytin Pirkan makeaa sipulia)
oliiviöljyä
3dl risottoriisiä
1dl valkoviiniä  (käytin Steininger rieslingiä eli Itävaltalaista valkkaria)
n. 5-7dl kanalientä  (käytin Puljonki kanalientä)
suolaa
mustapippuria
pieni nokare voita

musta tryffeli tai toinenkin (makusi mukaan)


Aloita silppuamalla sipuli ja sen jälkeen kuullota se kattilassa oliiviöljyssä.
Lisää riisi ja anna sen kuullotua hetki, mutta älä ruskista sitä. Lisää tämän jälkeen valkoviini ja anna viinin imeytyä riisiin.

Lämmitä kanaliemi toisessa kattilassa.

Kun viini on imeytynyt lisää lämmintä kanalientä sen verran, että riisi peittyy. Keittele miedolla lämmöllä ja lisää kanalientä aina tarvittaessa.
Muista sekoittaa aina välillä, ettei pala pohjaan.

Keittele riisiä n.15-20 minuuttia, riisi on silloin al dente.

Siivuta tryffeli mandoliinilla ja muista varoa sormiasi ☺

Tarjoa risotto kulhosta tryffelisiivujen kera.

Loput valkkarit voikin sitten juoda risoton kanssa ☺





Tryffelirisotto 




2 kommenttia:

  1. Hienoa rohkeutta! Minä en ole tohtinut yhdistää vielä tryffeliä ja risottoa, pastan kanssa en varsinaisesti onnistunut :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) pitkään halusin kokeillakin tätä :) ja suosittelen kokeilemaan, tryffeli sopi hyvin risottoon :)

      Poista