Patacones - rapeat keittobanaanilastut

lauantai 1. heinäkuuta 2023

 Tällä kertaa päätin kokeilla valmistaa pataconeseja, jotka ovat friteerattuja litistettyjä keittobanaaneja. Patacones on yleinen ruokakaji Ecuadorissa, josta rakas kälyni on kotoisin, joten häneltä sain parhaat mahdolliset neuvot tätä ruokaa varten.

Valmistus on helppoa ja nopeaa kunhan vaan on varovainen kuuman öljyn kanssa. Pataconesit voi nauttia sellaisenaan vaikka salsan, guacamolen tai tuorejuuston kanssa. Ne toimivat niin snacksina tai lisukkeenakin, vaihtoehtoja on monia. 
Suomessa keittobanaaneja voi ostaa ainakin joistain Prismoista.Patacones

Auringonkukkaöljyä
Keittobanaaneja


Leikkaa keittobanaanin päädyt pois ja viillä kuori pituussuunnassa. Kuori banaanit. Jos kuori ei meinaa irrota, käytä veistä apuna.
Leikkaa sitten keittobanaanista paksuja siivuja, noin 4-5 cm paksuisia, jolloin siivuihin jää varaa litistämiselle. Lisää pannulle öljyä vähintään sen verran, että pannun pohja peittyy. Ei haittaa vaikka öljyä olisi vähän reilumminkin.
Kuumenna öljyä pannulla. Öljyn lämpötilan voit testata laittamalla yhden siivun öljyyn, jos öljy alkaa poreilla samantien on öljy valmis. Lisää sitten kaikki siivut pannulle.
Käännä siivut kun ne ovat saaneet kauniin kullanruskean paistopinnan ja paista samanlainen väri toisellekin puolelle. 
Nosta sitten siivut pois pannulta, litistä ne leikkuulaudan päällä esimerkiksi mukin pohjalla litteiksi ja nosta sitten takaisin kuumaan öljyyn.
Paista kunnes lastut ovat rapeita ja kullanruskeita.
Nosta lopuksi siivut talouspaperin päälle, jotta ylimääräinen öljy valuu pois ja tarjoile!Litistetyt keittobanaanit pannulla
Pico de gallo- salsa

2 isoa tomaattia
1/2 punasipuli
2 rkl tuoretta persiljaa tai korianteria
1/2 punainen chili
1 valkosipulin kynsi

1 rkl limen mehua
1 rkl oliiviöljä
1/2 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria


Halkaise tomaatti, poista siemenet ja pilko kuutioiksi. Pilko chili pieneksi silpuksi, poista siemenet. 
Kuori ja pilko myös sipuli ja valkosipuli. Silppua persilja.
Sekoita sitten kaikki ainekset keskenään ja anna maustua hetki ennen tarjoilua. 

Hanna 💖

Post Comment
Lähetä kommentti