Viinin ja ruoan yhdistäminen osa 2: kesäinen kanasalaatti

perjantai 19. heinäkuuta 2019

*Viinin ja ruoan yhdistäminen- sarjan viinit saatu postauksia varten Rosa viini- ja ruokakerholta*Viinin ja ruoan yhdistäminen- sarja jatkuu kevyemmällä vaihtoehdolla, josta ei makua puutu! Kesäinen kanasalaatti on täynnä kesän tuoreita raaka-aineita kuten uusia perunoita, avomaankurkkua, mansikkaa ja basilikaa.
Voiko olla mitään parempaa?
Salaatti nautitaan raikkaan proseccon kanssa ja tietysti hyvässä seurassa.

Kuten ensimmäisessäkin osassa muutin hiukan ohjetta omanlaisekseni vaihtamalla alkuperäisen ohjeen sitruunan limeen ja lisäämällä hiukan perunan määrää. Jätin myös mintun tällä kertaa pois.Salaatti on täynnä kauniita värejä, jotka houkuttelevat syömään
Kesäinen kanasalaatti
kahdelle alkuruoaksi


auringonkukkaöljyä paistamiseen
250g broilerinfilettä
6 kpl keitettyjä uusia perunoita
1 limen mehu
½ avokado
10 mansikkaa
½ ruukkua lehtisalaattia
1 avomaan kurkku
½ pakettia fetaa
sormisuolaa
tuoretta basilikaa
oliiviöljyä


Pilko keitetyt perunat kahteen osaan.
Paista broilerifileet kypsiksi. Nosta fileet pois pannulta, lisää pannulle öljyä ja nosta perunat pannulle. Paista hetki, jotta saat perunoihin väriä.
Kun perunat ovat saaneet väriä sekä rapeutta, nosta ne kulhoon. Leikkaa broilerifileet viipaleiksi ja nosta ne perunoiden kanssa samaan kulhoon.
Purista joukkoon limen mehu, ripottele päälle sormisuolaa.

Poista mansikoista kannat.
Halkaise avokado ja pilko siitä sopivia paloja.
Pilko kurkku.

Nosta lautaselle salaattia, kurkkua, murenna päälle fetaa, nosta broileriviipaleet ja perunat sekä lisää vielä mansikoita ja avokadoa. Viimeistele tuoreella basilikalla. Lisää halutessasi oliiviöljyä.
Viinin ja ruoan yhdistäminen


Tälle salaatille sain pariksi Pizzolato Valdobbiadene luomu proseccon, joka tarjoaa hapokkaan hedelmäisen makuelämyksen. Voit maistaa kesän kukkasia sekä vähän sitrustakin.
Hinta Alkossa on 14,99€.
Tässä kuivassa proseccossa on mielestäni paljon makua, mukavasti kuplia ja se sopi aivan loistavasti tämän salaatin pariksi. 
Kaikki maut tulivat hyvin esille ja tukivat toinen toistaan.

Yleisesti ottaen tuoreiden kesäisten makujen kanssa sopii hyvin kuohuviini, samppanja tai valkoviini. Nämähän ovat kuitenkin makuasioita, joten maisteleminen kannattaa.
Prosecco on sopiva valinta myös seurustelujuomaksi, mutta voit yhdistää sen hyvin myös salaattien, kalan tai naposteltavien kanssa.
Proseccot ovat yleensä hyvin helppo tunnistaa niille ominaisen kukkaisen ja hedelmäisen tuoksun ansiosta. Proseccoissa käytettävää glera- rypälettä kasvatetaan koillis- Italiasta Venetossa.
Tämä luomu prosecco sopii myös vegaanille.Kuiva prosecco on mielestäni turvallinen valinta melkein minkä tahansa syötävän kanssa, mutta erityisen loistava kesäisten salaattien ja kalaruokien kanssa. Makeampia proseccoja taas voi yhdistää jälkiruokien kanssa. 
Samoin toimii myös samppanja, jota kannattaa ehdottomasti hyödyntää ruokapöydässä. Samppanjaa juodaankin yleensä hyvin vähän ruoan kanssa vaikka se sopii hyvin ruokapöytään. 


Muista aina jäähdyttää prosecco hyvin! Näin kesäisin kannattaa myös hyödyntää cooleria, jotta kupliva säilyy viileänä tarvittavan ajan.Aiotko kokeilla tätä ihanaa kesäsalaattia?Ihanaa kesää!Hanna 💖
Post Comment
Lähetä kommentti