kotiliesi

Kulinarismi on hyvän ruoan arvojen vaalimista, kulinaristi on hyvän ruoan ystävä. Kulinarismia mahan täydeltä on ruokablogi, jossa kehitellään omia ruokaohjeita ja kokkaillaan ruokaa, jota kuka vaan voi valmistaa. Kaikista tärkeintä kuitenkin on ruoasta nauttiminen rakkaiden ihmisten seurassa. Tämä blogi on siis hyvän ruoan ystäville! Tervetuloa mukaan!

Piparkakkupannacotta 💖

lauantai 13. lokakuuta 2018

Olen jo niin hurahtanut joulunodotteluun, että en malttanut mieltäni. Tein vielä yhden jouluohjeen ja lupaan, että seuraava tulee lähempänä joulua😃

Nämä piparkakkupannacotat nautiskellaan suoraan kulhosta, jotta sinun ei tarvitse huolehtia pannacotan kumoamisesta 💖

Joulunaikaan varmasti on niin paljon muutakin ruoanlaittoa, että on mukava jos jossakin kohtaa voi vähän oikaista.

Nämä pannacotat ovat helppo valmistaa ja maistuvat ihan piparkakuilta.


Piparkakkupannacotat koristellaan vaniljavaahdolla ja piparkakun paloilla.



Piparkakkupannacotta

4-6 henkilölle riippuen kulhon koosta


6dl kermaa
2 tl kanelia
vajaa 1 tl neilikkaa
½ tl inkivääriä
0,25 dl valkoista sokeria
0,25 dl fariinisokeria

2 ½ liivatelehteä



Vaniljakerma koristeluun

2 dl vispikermaa
1 vaniljatangon siemenet
½ dl sokeria



Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.

Kaada kerma kattilaan, lisää mausteet ja kiehuta.
Lisää sokeri ja sekoita. Siirrä kattila pois liedeltä.

Purista liivatteista ylimääräinen vesi pois ja
lisää ne kuumaan kermaan. Sekoita huolellisesti.

Kaada sitten seos annoskulhoihin, peitä kelmulla ja nosta jääkaappiin.

Anna olla jääkaapissa 4 tuntia tai mielellään yön yli.


Hetkeä ennen kuin haluat tarjoilla pannacotat, kaada vispikerma kulhoon, lisää vanilja ja sokeri.

Vatkaa vaahdoksi ja pursota pannacotan pinnalle.





Joulua tunnelmoidessasi käy katsomassa myös ihanat gluteenittomat ja maidottomat piparkakut Saran Kotikolo- blogista 💖


Piparkakkupannacotta


💖

Post Comment
Lähetä kommentti