Kulinarismi on hyvän ruoan arvojen vaalimista, kulinaristi on hyvän ruoan ystävä. Kulinarismia mahan täydeltä on ruokablogi, jossa kehitellään omia ruokaohjeita ja kokkaillaan ruokaa, jota kuka vaan voi valmistaa. Kaikista tärkeintä kuitenkin on ruoasta nauttiminen rakkaiden ihmisten seurassa. Tämä blogi on siis hyvän ruoan ystäville! Tervetuloa mukaan!

Kesäinen kirsikka-mansikkamehu 🍒🍓🌞

tiistai 26. kesäkuuta 2018


Leipävallankumous- kirjan arvonta on nyt suoritettu ja voittajalle on lähetetty sähköpostia. Onnea voittajalle!

Vihdoin on alkanut taas aurinko näyttäytyä ja lämmintäkin on riittänyt.

Lämpiminä kesäpäivinä maistuukin raikas juoma ja mikäs sen parempaa kun se on vielä itse tehtyä!
Tällä ohjeella saat noin litran kesäisen makuista mehua😊







Kirsikka-mansikkamehu

8,5 dl vettä
500g kirsikoita
500g mansikoita
0,5 dl sokeria


Kirsikka-mansikkamehu tuloillaan


Poista mansikoista ja kirsikoista kannat ja huuhtele sitten vielä kirsikat.

Laita kattilaan 8,5dl vettä ja hella tulille.

Kun vesi on lähellä kiehumista, laita mansikat ja kirsikat kattilaan.


Keittele seosta noin 15-20 minuuttia, voit välillä puristella reikäkauhalla makuja irti kirsikoista ja mansikoista sekä nostella lusikalla pinnalle kertynyttä vaahtoa pois.


Kun olet keittänyt seosta riitävän aikaa, kaada se siivilän läpi toiseen kattilaan.
 Nosta nyt kattila mehuineen uudelleen levylle ja kiehuta. Lisää sokeri ja maista onko maku mieluinen.


Jos maku on liian tuhti, voit lisätä vettä.

Kaada mehu puhtaisiin pulloihin.




Saat myös mehusta kivan alkoholittoman kesädrinksun lisäämällä sekaan vichyä ja mansikoita, tarjoile jalallisesta lasista 😊



Aurinkoisia kesäpäiviä 💖😊



Post Comment
Lähetä kommentti