torstai 29. kesäkuuta 2017

Tällä ohjeella onnistuin saamaan täydellisiä Macaron-leivoksia


No nyt on juhannukset juhlittu ja paluu arkeen. Haluan silti vielä palata juhannuksen leivonnaisiiin eli Macaron- leivoksiin.


Mutta mitä ne ovatkaan...
Macaron- eli mantelileivokset koostuvat kananmunan valkuaisesta, mantelijauhosta, tomusokerista ja sokerista. Usein leivoksiin käytetään myös väriaineita.

Käytin itse muutaman tipan punaista elintarvikeväriä, joten tulos oli haalean vaaleanpunainen. Juuri sopiva, koska en välitä erityisen räikeistä leivonnaisista. 

Tässä postauksessa keskityn lähinnä Macaron-leivosten kuoren onnistumiseen.


Macaron- leivokset


Ihan ensimmäinen tärkeä asia huolehdi, että kananmunat ovat huoneenlämpöisiä.


Vaahdota 3 valkuaista

Vatkaa pieni hetki.

Lisää sitten hiljalleen 0,6dl sokeria, samalla vatkaten.

Vatkaa niin pitkään kunnes vaahto on kiiltävää ja pystyt tekemään vaahdosta huippuja eli kun nostat vatkaimen pois kulhosta, vaahdosta jää pystyyn pieni huippu (kts. kuva alla).





Kaada sitten toiseen kulhoon siivilän läpi 4 dl tomusokeria ja 2,3dl mantelijauhoa.


Lisää sitten sokeri-jauho seos muna-sokerivaahtoon ja sekoita nuolijalla tasaiseksi. Älä sekoita liian kovaa tai pitkään, jottei vaahdon koostumus kärsi. Jauhot lähinnä käännellään sekaan. Voit tässä vaiheessa lisätä myös väriainetta niin halutessasi.

Laita seosta pursotuspussiin ja pursota pyöreitä kiekkoja leivinpaperilla päällystetylle pellille.

Kopauta peltiä muutaman kerran pöytää vasten, jotta ilmakuplat häviävät taikinasta.




Anna kuorettua eli seistä  huoneenlämmössä vähintään tunnin ajan. Tunnin aikana leivoksien pinta muuttuu sellaiseksi, että voit sormella koskea leivoksen pintaa, mutta taikinaa ei tartu sormeesi.

Voit odotellessa tehdä täytteen. Esimerkkinä tuorejuusto-tomusokeri-vaniljauute sekoitus käy hyvin täytteeksi.


Paitsa 140 asteisessa uunissa 15 minuuttia.





Onnistuneen Macaron- leivoksen tunnistaa "jalasta" eli tuosta rypyläisestä kohdasta leivoksen pohjaosassa.
Jalka muodostuu kun leivos nousee uunissa ☺


Pursota täyte sitten kahden kuoren väliin ja sinulla on valmis leivos.

Hauskoja leivontahetkiä ❤


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti