Deviled eggs

keskiviikko 30. tammikuuta 2019


Oletko kuullut paholaisen munista?
Paholaisen munat eli deviled eggs ovat herkullisia ja hauskannäköisiä tarjottavia.

Paholaisen munat valmistetaan poistamalla keitetyistä munista keltuaiset, jotka sekoitetaan muiden ainesosien kanssa. Näin saadaan aikaan pursotettava massa, joka sitten pursotetaan takaisin paikalleen eli valkauaisten puolikkaisiin.
Massaan lisäsin makeaa Kotisinappia sekä valkoviinietikkaa, jotta makuun saadaan sopivaa happoa ja makeutta.Mausteet, raikas ruohosipuli sekä päälle ripoteltu hieno suola viimeistelevät makukokonaisuuden.
Helppoa ja hyvää!



Deviled eggs eli paholaisen munat ovat erilainen ja hauska tarjottava juhlapöytään.



Deviled eggs
8 kappaletta


4 kananmunaa
1½ rkl ranskankermaa
1 tl Kotisinappia (perinteinen)
½ tl valkoviinietikkaa
2 rkl ruohosipulia pilkottuna + 1 rkl koristeeksi
1 tl chilijauhetta
1 tl paprikajauhetta



Keitä kananmunia 8 minuutin ajan ja nosta ne sitten jääkylmään veteen.
Anna jäähtyä 5 minuuttia.
Kuori kananmunat, huuhtele ne, jottei niihin jää kuorien palasia ja halkaise sitten jokainen kananmuna pituussuunnassa kahtia.
Poista keltuaiset varovasti pienellä lusikalla.
Valkuaisten tulisi säilyä ehjinä, koska ne ovat tärkeä osa tarjoilua.
Sekoita kulhossa keltuaiset huolellisesti muihin aineksiin niin että massa on sileä ja tasainen.
Nosta lusikalla massaa pursotuspussiin. Käytä halutessasi jotain kaunista tyllaa niin saat massaan ulkonäköä.
Pursota massa puolikkaisiin valkuaisiin ja viimeistele ripottelemalla päälle hienoa suolaa, paprikajauhetta ja ruohosipulia.




Deviled eggsit sopivat tarjottavaksi alkupalana tai vaikka juhlapöydässä muiden herkkujen kanssa.

💖


Post Comment
Lähetä kommentti