Osso buco peurasta

maanantai 29. lokakuuta 2018

*Punaviinisuola saatu testiin tätä ohjetta varten / yhteistyössä Culinaristit.com*





Kun nyt on se aika vuodesta, jolloin hyvää riistaa on paljon tarjolla alkaa pohtimaan mitä siitä tekisi.
Tietyille ruhonosille löytyykin varmasti heti oma käyttötarkoituksensa, mutta peuran potkakiekoista kannattaa ehdottomasti kokeilla tätä osso bucoa!
Valmistus on helppoa ja pata maustuu uunissa ilman mitään vaivaa.




Osso buco peurasta
kolmelle

6 peuran potkakiekkoa
2 rkl voita
vehnäjauhoja
suolaa

3 dl punaviiniä
70g tomaattipyrettä
500g tomaattimurskaa
2 oksaa rosmariinia
5 dl vesi + härkäfondiseosta tai lihalientä
1 rkl Pinot punaviinisuolaa
2 porkkanaa
2 keltasipulia
2 valkosipulin kynttä



Laita lautaselle venhäjauhoja ja suolaa siten, että lautasen pohja peittyy reilusti.

Varmista, että potkakiekot ovat huoneenlämpöisiä ja puhtaita eikä niissä ole luunsiruja.

Pyörittele sitten kiekot jauhoissa ja paista niihin ruskea pinta pannulla voissa.

Älä kuitenkaan kypsennä kiekkoja pannulla, vain pinta tulee ruskistua.

Pilko porkkanat, sipulit ja valkosipulit.

Nosta sitten pataan kiekot, sipulit ja porkkanat ja kaada perään fondi, viini, punaviinisuola, tomaattimurska ja -pyre sekä nosta vielä päälle rosmaariinioksat.

Nosta pata uuniin 140 asteeseen vähintään 4 tunniksi. Pidä kansi kiinni koko ajan, voit välillä kurkata, että nestettä on riittävästi. Liha ei mene pahaksi vaikka se olisi uunissa pidempäänkin, päinvastoin.




Padan kanssa maistuu tuore patonki, jonka voit dipata liemeen😋

💖


Post Comment
Lähetä kommentti