Kulinarismi on hyvän ruoan arvojen vaalimista, kulinaristi on hyvän ruoan ystävä. Kulinarismia mahan täydeltä on ruokablogi, jossa kehitellään omia ruokaohjeita ja kokkaillaan ruokaa, jota kuka vaan voi valmistaa. Kaikista tärkeintä kuitenkin on ruoasta nauttiminen rakkaiden ihmisten seurassa. Tämä blogi on siis hyvän ruoan ystäville! Tervetuloa mukaan!

Paahdettu ja savustettu palsternakka-sellerikeitto🍂

tiistai 10. heinäkuuta 2018

En haluaisi vielä ajatella, että kohta on jo syksy (koska kesä on ihanaa😀), mutta sadonkorjuu ja syksy ovat teemana kokkailussa aivan upeita. 
Pitkään haudutettuja pataruokia, juureksia, punaviiniä ja kynttilöitä pimeässä syysillassa...😊


Tämä keitto sopiikin hyvin alkuruoaksi syksyiseen illanviettoon.



Paahdettu ja savustettu palsternakka-sellerikeitto

200g selleriä
400g palsternakkaa

1 rkl merisuolaa
1 rkl juoksevaa hunajaa
1-2 rkl auringonkukkaöljyä 


6-7 dl kevyt maitoa (määrä riippuu siitä, miten paksua keittoa haluat, käytin itse 6,5dl)





Kuori palsternakka ja selleri ja huuhtele vedellä.

Pilko pieniksi paloiksi ja laita uunipellille.

Laita palojen päälle öljy, hunaja ja suola ja pyörittele paloja, jotta öljy-hunaja-suola seosta on tasaisesti jokapuolella.

Paahda uunissa 200 asteessa 20 minuuttia.

Laita savustin lämpenemään.





Siirrä sitten palat savustimeen 5 minuutiksi.

Käytin itse viskisavua, se sopii hyvin niin lihalle kuin kasviksillekin.




Kun palat ovat savustuneet nostele ne blenderiin ja lämmitä maito (joko kattilassa tai mikrossa).

Kaada maito blenderiin palojen kanssa ja aja sitten tasaiseksi.


Tarjoile lämpimänä maalaisleivän ja kylmän valkoviinin kanssa.


Paahdettu ja savustettu palsternakka-sellerikeitto


💖


Post Comment
Lähetä kommentti