kotiliesi

Kulinarismi on hyvän ruoan arvojen vaalimista, kulinaristi on hyvän ruoan ystävä. Kulinarismia mahan täydeltä on ruokablogi, jossa kehitellään omia ruokaohjeita ja kokkaillaan ruokaa, jota kuka vaan voi valmistaa. Kaikista tärkeintä kuitenkin on ruoasta nauttiminen rakkaiden ihmisten seurassa. Tämä blogi on siis hyvän ruoan ystäville! Tervetuloa mukaan!

Pikkelöidyt retiisit

maanantai 7. elokuuta 2017

Halusin vielä vähän lisää pikkelöityjä herkkuja tähän kovaan etikan himoon vaikka pikkelöidyt sipulit ja maustekurkut on jo tehtykin 😁
Ja koska kaali on niin ihanaa ja yksi lemppareista meidän keittiössä, halusin kaalin makua muistuttavaa retiisiä, nam☺

Retiisi viipaleet sopivat hyvin sellaisenaan ruoan kylkiäiseksi ja erilaisiin salaatteihin. Tarvittaessa ne säilyvät etikan ansiosta liemessä pidempäänkin. 


Pikkelöidyt retiisit

100-200g retiisejä
3/4dl vettä
½dl sokeria
1/4dl väkiviinaetikkaa 

Aloita huuhtelemalla retiisit. Siivuta sen jälkeen retiisit mandoliinilla ohuiksi siivuiksi.



Heitä liemiainekset kattilaan ja kiehauta.

Lisää retiisi siivut purkkiin ja kaada liemi päälle.


Anna jäähtyä ja säilytä jääkaapissa. Retiisit ovat valmiita syötäväksi noin puolen tunnin odottelun jälkeen. Ovat vielä mukavan rapeitakin.



Voit käydä katsomassa aiemmin valmistamani pikkelöidyt chilit ja sipulit täältä.


Post Comment
Lähetä kommentti