Pannukahvia nuotilla ja lomakuulumisia

sunnuntai 13. elokuuta 2017

Jos olet seurannut Instagram tiliäni varmaan olet huomannut, että olen kesälomalla kauniissa Suomen Lapissa ja kävinpä vähän Norjassakin.
Tarkalleen ottaen olemme kiertäneet reittiä Kilpisjärvi - Skibotn (Norja) - Alta (Norja) - Lemmenjoen kansallispuisto - Inari - Nuorgam - Urho Kekkosen kansallispisto ja nyt lopuksi olemme päätyneet Kuusamoon.  Ja sehän tarkoitti, että teltassa on nukuttava ja kahvit keitettävä nuotiolla. Erämaa-alueilla kun ei paljoa huoltoasemia ole... 😁

Ajattelinkin kirjoittaa ohjeen pannukahvin keittoon, se on mielestäni asia, joka jokaisen itseään kahvifanaatikkona pitävän kannattaa kokeilla. Jo tunnelma itsessään on niin ihastuttava kun keittelet kahvia nuotion rätinässä ja loimuavien liekkien tanssia katsellen.

Kahvin maku on kuitenkin se varsinainen asia, jonka takia suosittelen tähän ryhtymään.Pannukahvi


kahvipannu
vettä (määrä riippuu siitä kuinka monta kuppia halutaan valmista kahvia)
pannukahvia (käytin itse Kulta Katriina tumma paahtoa, muista varmistaa, että paketissa lukee Pannujauhatus)
kuksa tai muu vastaava juoma-astia


...ja koska aito pannukahvi syntyy vain nuotiolla tarvitset nuotion...


Kaada haluamasi määrä puhdasta viileää vettä puhtaaseen kahvipannuun. Mittasin itse omalla kuksallani haluamani määrän vettä eli noin neljä kuppia (n. 4dl).
Laita pannu nuotion yläpuolelle. Voit laittaa sen roikkumaan jostain tai jos käytettävissä on paistoritilä kuten kuvassa, on pannu helppo jättää ritilälle lämpenemään.
Kun vesi kiehahtaa siirrä pannu tulelta pois ja laita kahvipurut joukkoon, muista sekoittaa hyvin.
Kahvipuruja käytetään karkeasti 1 mittalusikka (7g) yhtä desiä kohden.Pannukahvia tuloillaanSiirrä pannu takaisin tulelle. Anna lämmetä hetki, mutta älä keitä.
Siirrä sitten tulelta sivuun ja anna hautua hetki (n.5min), purutkin painuvat tässä vaiheessa pohjaan, joten niitä ei päädy kahvikuppiisi ☺
Kun kahvi on hautunut, kaada varovasti kuppiin, jottei purut lähde liikkeelle.Lopputuloksena pehmeää ja maukasta kahvia ❤
Nautitaan hyvässä seurassa ❤


Post Comment
Lähetä kommentti