kotiliesi

Kulinarismi on hyvän ruoan arvojen vaalimista, kulinaristi on hyvän ruoan ystävä. Kulinarismia mahan täydeltä on ruokablogi, jossa kehitellään omia ruokaohjeita ja kokkaillaan ruokaa, jota kuka vaan voi valmistaa. Kaikista tärkeintä kuitenkin on ruoasta nauttiminen rakkaiden ihmisten seurassa. Tämä blogi on siis hyvän ruoan ystäville! Tervetuloa mukaan!

Kinuski-kanelilatte 💖🍂 ☕

sunnuntai 9. syyskuuta 2018

Heipparallaa! Nyt kun alkavat illat jo kylmetä tekee mieli kietoutua vilttiin ja juoda kupillinen jotain lämmintä 😋 Ja vielä jos samaan aikaan makeanhimo iskee, on tämä ohje vallan mainio.


Kinuski-kanelilatte



Kinuski-kanelilatte 

mukilliset kahdelle



kahvia (keitin 3 kuppia keittimen mukaan)

1 tl kanelia

1 dl vispikermaa 

1 tl vaniljasokeria

2 dl maitoa 

6 kpl Tsinuski toffee patukoita

Ripaus suolaa



kaksi mukia



Viralliset mittasuhteet latelle ovat siten, että kahvia 1/4 -osaa ja maitoa 3/4 -osaa.
Tähän latteen laitoin kuitenkin enemmän kahvia, koska koin sen paremman makuiseksi siten. Voit myös muuttaa kahvin ja maidon mittasuhteita jos haluat.


Aloitetaan kahvinkeitolla. 
Lisää kahvinpurujen joukkoon kaneli ja laita kahvi tippumaan.




Laita kattilaan maito ja pilkotut toffee patukat.
Keittele hiljalleen kunnes toffee on täysin liuennut maitoon, mutta pidä huoli ettei maito pala.

Kun toffee on liuennut, heitä joukkoon vielä ripaus suolaa, sekoita ja siirrä kattila syrjään.

Kaada vispikerma kulhoon, lisää vaniljasokeri ja vatkaa vaahdoksi.



Kun kaikki ainesosat ovat valmiina kaada kahvi mukeihin. 

Kaada sitten perään kinuskimaitoa vähän enemmän kuin kahvia. 

Viimeistele tipauttamalla nokareet kermavaahtoa päälle😊💖





Nautitaan vilttiin kääriytyneenä rakkaiden ihmisten seurassa
💖🍂 ☕



Post Comment
Lähetä kommentti