tiistai 19. kesäkuuta 2018

Juhannuksen täytetyt grilliperunat


Muutama päivä enää ja sitten onkin jo juhannus🌞
Mitäs teillä kokkaillaan juhannuksena?

Meillä aiotaan grillata näitä perunoita ja possun kylkeä, mikäli vain kelit sen sallivat.
Nämä grillissä valmistettavat perunat ovat vähän kuin uuniperunoita, mutta voit valmistaa ne kokonaan grillissä. 
Perunoiden maku on kesäinen ja sopivan tuhti.





Täytetyt grilliperunat 


Yleisperunaa (niin monta kuin haluat valmistaa, täytteestä riittää noin 4-5 perunalle, koosta riippuen)
2 purkkia smetanaa (á 120g)
1 paketti pekonia
tuoretta ruohosipulia (täytteeseen ja koristeluun)
1½ kynttä valkosipulia
½ tl suolaa (käytin itse savusuolaa, se sopi oikein hyvin grilliperunoihin)




Leikkele pekoni pieneksi silpuksi saksilla ja paista pannulla siten, että saat pekoniin kauniin ruskean pinnan.
Nosta sitten pekonisilppu sivuun jäähtymään.

Raasta valkosipuli hienoksi ja pilko haluamasi määrä ruohosipulia. 

Sekoita kulhossa smetana, valkosipuli ja ruohosipuli. Lisää vielä jäähtynyt pekonisilppu ja suola.

Sekoita hyvin ja nosta jääkaappiin maustumaan ½-1 tunnin ajaksi. 


Koverra perunaan kolo ja täytä se smetanatäytteellä.






Kääri sitten jokainen peruna yksittäin folioon ja laita grilliin. 
Meidän grillissä lämpö pysyi koko ajan 200c asteen paikkeilla.
Pidä perunanyyttejä grillissä 45-50 minuutin ajan, mikäli olet epävarma kypsyydestä, voit välillä käydä raottamassa folioa ja kokeilla haarukalla perunan pehmeyttä. 



Avaa nyytit varovasti (ne ovat kuumia) ja koristele vielä tuoreella ruohosipulilla.

Nauti muiden grillattavien kanssa.


Ja pieni vinkki! Voin lämpimästi suositella grilliruoan kanssa juomaksi kotimaista Pihamaa panimon kuivaa omena siideriä!


Oikein Hyvää Juhannusta 😊💖🌞



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti