Helpot suolasienet ja Kotilieden blogiverkostoon liittyminen

keskiviikko 25. lokakuuta 2017

Ja nyt niistä uusista tuulista mistä aiemmin kirjoitin...

Jotkut ovat jo saattaneetkin huomata, että Kulinarismia mahan täydeltä löytyy nyt myös Kotilieden blogiverkostosta 😊 Siitä huolimatta sivut pysyvät samanlaisina kuin ennenkin ja toiminta jatkuu tavalliseen tapaan. 


Sitten reseptiä suolasieniin...

Kauniita haaparouskuja :)


Suolasienet

Haaparouskuja 
Karkeaa merisuolaa (varaa reilusti, jotta ei lopu kesken, varaan itse aina 500g)
Puhtaan hillopurkin tai useammakin (riippuen sienien määrästä)




Laita kattilaan reilusti vettä, voit arvioida veden määrän sienien mukaan siten, että vettä tulee reilusti enemmän kuin sieniä. Sienien pitää olla väljästi vedessä.


Puhdista sienistä kaikki ylimääräinen roska, huuhtele sienet ja pilko ne muutamaan osaan. 


Laita sitten puhtaaseen hillopurkkiin pohjalle suolaa siten, että pohja peittyy kokonaan. 







Kiehauttele sieniä ensin 10 minuuttia ja vaihda kattilaan uusi vesi. Kiehauta sieniä vielä 5 minuuttia.

Kun sienet on kiehauteltu, huuhtele ne vielä viileällä vedellä, purista ylimääräinen vesi pois ja nyt sienet ovatkin valmiita purkkiin.

Laita suolakerroksen päälle noin 1-2dl sieniä ja sitten taas kerros suolaa. Jatka kerrosten tekoa kunnes olet purkittanut kaikki sienet.

Sulje purkin kansi tiiviisti ja säilytä jääkaapissa.


Sienet säilyvät useita kuukausia hyvänä suolan ansiosta. 


Jouluksi saatkin oivan sienisalaatin lisäämällä sienien joukkoon kermaviiliä ja sipulia, nam ☺
Muista kuitenkin huuhdella sienet useita kertoja huolellisesti, jotta ylimääräinen suolaisuus häviää.



Post Comment
Lähetä kommentti