maanantai 10. heinäkuuta 2017

Grillatut kuningaskatkaravut

Kesä on parhaimmillaan ja on alkanut jo lämmetäkin, joten grillaus lienee aika monelle ajankohtaista.
Tässäpä yksi helppo grillattava.

Käytin Pirkan pakastettuja kuningaskatkarapuja. En yleensä tykkää hirveästi ostaa pakasteesta muita tuotteita kuin jäätelöä ja marjoja, mutta katkarapuja kun ei täällä päin tuoreena saa. Ja varsin hyvin toimivat pakastetutkin ravut.

Kuningaskatkarapuja

Ota haluamasi määrä rapuja sulamaan kylmään veteen. 

Anna sulaa vähintään 15 minuuttia. Sen jälkeen alkaa perkaaminen.

Erittäin tärkeää on muistaa poistaa ravuilta peräsuolet, kyllä luit oikein. Peräsuolet. 
Tämä tapahtuu siten, että leikkaat saksilla ravun selkäpuolelta kuorta auki etenemällä pyrstöstä päätä kohti. Kuoren alta paljastuu vaaleaa lihaa ja keskellä rusehteva peräsuoli. Suoli lähtee ihan vetämällä pois. Suoli ylettyy päästä ihan pyrstön päähän asti, joten muista poistaa se kokonaan.

Suolen poiston jälkeen voit leikata ravun pään irti.
Jäljelle jää vain vartalo, jossa on jalat vielä kiinni.
Myös jalat voi poistaa jos niin haluaa, mutta en itse kokenut sitä tarpeelliseksi. Eihän kuorta kuitenkaan syödä. Jätin siis kuoret paikoilleen, ravut voi paistaa kuorineen tai ilman.

Nyt se inhottavin osuus on ohi. Voit huuhdella ravut ja laittaa ne puhtaaseen kulhoon.

Sitten lisätään marinadi. 

En halunnut tehdä kovin voimakkaan makuista marinadia katkaravun hienoa lihan makua peittämään, joten marinadiin tuli 
voita (iso ruokalusikka), oliiviöljyä (reilu loraus), tuoretta valkosipulia murskattuna (3-4 kynttä), valkosipulijauhetta (½ rkl), oreganoa (1 rkl) ja suolaa (1 tl). 
Anna katkarapujen maustua marinadissa vähintään tunti. Tämä määrä riitti hyvin neljälle katkaravulle, tee suurempi määrä jos sinulla on enemmän rapuja grillattavaksi.


Pidin rapuja hetken ensin yläritilällä.



Ja sitten kovempaan lämpöön. Grillissä rapuja pidin yhteensä n.5-6 minuuttia. Huomioi kuitenkin, että suorassa lämmössä ravut eivät tarvitse noin paljoa aikaa.

Kaadoin myös muutaman kerran marinadia rapujen päälle.

Ravut ovat kypsiä kun liha on valkeaa, ei enää kuultavaa.



Avaa kuoret ja löydät sisältä ihanaa herkkua ☺

Ravut ovat hyvä vaihtoehto lihalle tai kivaa grillattavaa ihan muuten vaan.

Aurinkoisia grillauspäiviä ❤

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti