Piparisuklaakuivakakku

sunnuntai 25. marraskuuta 2018

Kuuluuko sinun joulupöytään joka vuosi kuivakakku?
Meillä se on jo oikea perinne, joka toistuu joka vuosi.

Useimmiten ihmisten joulupöytiin taitaa kuulua hedelmäkakku, taatelikakku tai piimäkakku.
Kuten myös meidänkin pöytään.

Mutta tänä vuonna halusin saada kakkuun piparin makua ja tuoksua. Se toisi mukavaa vaihtelua. Lisäsin kakkutaikinaan valmista piparkakkumaustetta ja kakun kuorrutin mokkapalakuorrutteella (kuorrute ajaa siis suklaan virkaa tässä kakussa😃).

Inspiraationa piparisuklaakuivakakulle toimivat Kantolan piparipallot, joissa yhdistyy suklaan ja piparin maku.
Niitä puolittamalla saat kivoja koristeita kakun päälle, lisäksi ne sopivat makumaailmaan oikein hyvin.


Lumihiutale nonparellit tuovat kakkuun joulun tunnelmaa.




Pipari-suklaakuivakakku

2 kananmunaa

3 dl sokeria

150g sulatettua voita

1,5 dl maitoa

4,5 dl vehnäjauhoa

2 tl leivinjauhetta

2 rkl piparimaustetta

1 tl vaniljauutetta (tai 1 vaniljatangon siemenet)



Vatkaa kananmunista ja sokerista ilmava vaahto.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja käytä ne siivilän läpi, jottei taikinaan tule paakkuja.
Lisää vaahtoon vaniljauute, voi, maito, kuivat aineet ja sekoita varovasti, mutta huolellisesti. Liiallinen sekoittaminen tekee taikinasta turhan tiiviin.
Voit halutessasi lisätä taikinaan vielä maitoa jos se näyttää liian paksulle.

Voitele ja korppujauhota 1,5 litran vetoinen rengasvuoka.

Kaada sitten taikina vuokaan ja tee lusikalla ura taikinan pintaan. Tämä estää kakun pintaa repeilemästä.

Paista 175 asteessa 50-60 minuuttia.

Anna jäähtyä ennen kumoamista.




Kuorrute


200g tomusokeria

2 rkl kaakaota

2 tl vaniljasokeria

4 rkl jäähdytettyä voisulaa

5 rkl kuumaa kahvia



Sekoita kuivat aineet keskenään ja käytä siivilän läpi.
Lisää sitten voisula ja kuuma kahvi. Sekoita hyvin ja kaada kuorrute kakun päälle.


Koristele kakku puolitetuilla pallopipareilla ja jouluun sopivilla nonparelleilla.

❤️

Post Comment
Lähetä kommentti