Smetanainen uunilohi ja Nugan Dreamer´s Chardonnay 2019

tiistai 10. marraskuuta 2020
 *Kaupallinen yhteistyö Rosa viini & ruoka / Cisa Drinks Oy*


Vähän jo loppu vuoden juhlallisuuksia ajatellen päätin kirjoitella tämän herkkullisen mehevän smetanaisen uunilohen ohjeen, joka sopii hyvin vaikka itsenäisyyspäivän juhlapöytään. Uunilohi on hiukan tuunattuna oikein juhlava ruoka, mutta sopii hyvin myös arkeenkin. 
Mehevän lohesta saa oikealla kypsennysajalla ja -lämpötilalla sekä smetanalla. 
Eikä valmistamisessa ole mitään vaikeaa!
Postauksen lopusta löydät myös lohelle sopivan viinin ja tarkemmat speksit siitä.





Smetanainen uunilohi

n. 700-800 g kotimainen lohifile
200 g smetanaa
1 sitruuna
Kourallinen tuoretta tilliä 
1 tl + 1 tl suolaa
½ tl mustapippuria
250 g kirsikkatomaatteja
1 keltasipuli


Poista lohesta ruodot, mutta jätä nahka paikalleen ja aseta file nahkapuoli alaspäin uunivuokaan. Ripottele lohifileen päälle suolaa 1 teelusikallisen verran. 
 Leikkaa sitruuna kahtia, käytä toinen puoli mehun puristamiseen ja leikkaa toinen siivuiksi. 
Sekoita kulhossa smetanaan sitruunamehua sen verran mitä saat puolikkaasta puristettua, 1 tl suolaa, tilliä ja pippuria. 
Kuori ja siivuta sipuli ohuiksi siivuiksi.
Asettele vuokaan tomaatteja ja sipulisiivuja lohen vierelle sekä sitruunasiivuja lohifileen päälle ja kaada sitten smetanaseos vuokaan. Smetanaa voi lisätä osittain lohen päälle ja kaataa loput sivuille.
Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 25 minuuttia. 




Nugan Dreamer´s Chardonnay 2019

Australiasta tuleva Nugan Dreamer´s Chardonnay on kuiva, hapokas, hedelmäinen ja tamminen. Hapokkuutta on reippaasti, mutta se tekee viinistä vain sielukkaan.
Reilu hapokkuus onkin rasvaisen kalan paras ystävä, joten tätä viiniä kannattaa kokeilla lohen kanssa!
Tämä chardonnay sisältää 4.0 g litrassa sokeria ja 6.0 g litrassa happoja.
Hintaa pullolle jää 12,98€ Alkossa.




Hanna 💖
Post Comment
Lähetä kommentti