Image Slider

Ihastuttavat lakka-vaniljauunijäätelöt viinisuosituksella

torstai 10. lokakuuta 2019
*Viini saatu Rosa ruoka- ja viinikerholta*



Hitusen paahtunut ja vähän tahmea marenki, pehmeä sokerikakkupohja, lakkahillo ja vaniljajäätelö.
Tarjoillaan lasillisen rosé kuohuvaa kanssa.
Eikö kuulostakin aivan ihanalle!
Tämä herkku valloitti sydämeni aivan täysin! Olen aina tykännyt uunijäätelöstä, mutta jotenkin se oli tällä kertaa erityisen hyvää (oliko osasyynä viini...).
Ehkä se johtui kuitenkin lakkahillosta, koska sitä en ole aiemmin uunijäätelöön käyttänyt.
Tätä herkkua tullaan tekemään meillä jatkossakin!



Marengin voi pursottaa haluamallaan tavalla, hyödynnä myös erilaisia tyllia.





Ihastuttavat lakka-vaniljauunijäätelöt

sokerikakkupohja
lakkahilloa
vaniljajäätelöä
200 g kananmunan valkuaisia
100 g sokeria



Leikkaa sokerikakkupohjasta haluamasi kokoisia ja muotoisia pohjia ja levitä sitten pohjalle lakkahilloa.
Nosta päälle vielä pallo vaniljajäätelöä ja siirrä sitten pohjat pakkaseen.
Lämmitä uuni 200 asteiseksi.
Mittaa valkuaiset kulhoon ja aloita vatkaaminen. Lisää sokeria vähän kerrallaan, koko ajan vatkaten.
Marenki on valmista kun se kiiltää kauniisti ja säilyttää muotonsa.
Nosta marenkia pursotinpussiin ja nosta pohjat pakastimesta pöydälle.
Pursota nyt jokaiseen pohjaan marenkia siten, että vähintään jäätelö peittyy kokonaan.
Nosta pohjat leivinpaperin päälle uunipellille ja laita pelti uuniin.
Uunijäätelöt ovat valmiita kun marenki on ottanut hiukan väriä.

Nautitaan heti, jottei jäätelö ehdi sulaa!





Marenki estää jäätelöä sulamasta uunin lämmössä.



Viinisuositus


Tälläkin hetkellä trendikkäinä edustavat rosé kuohuviinit ovat loistava valinta ruokapöytään ja näihin uunijäätelöihin kannattaakin yhdistää Pizzolato Organic Spumante Rosé Extra Dry.
Uunijäätelöt eivät ole överimakeita, joten niiden seuraan sopii hyvin hapokkaan marjaisa ja vähän kukkainenkin rosé.
Ja voi kuinka hyvää onkaan tuo marengin paahtunut maku ja tämä kupliva! 💖
Tämä yhdistelmä sopisi loistavasti vaikkapa tyttöjen iltaan😘
Tämän rosén löydät Alkosta hintaan 10,98€.

Ja tämä kuplivahan toimii loistavasti myös sellaisenaan!




Alkuperäinen uunijäätelö ohje on Rosa ruoka- ja viinikerhon sivuilta, jonka pääset katsomaan tästä.





Hanna 💖


Lämmittävä Koskenlaskija kanakeitto + viinisuositus

keskiviikko 9. lokakuuta 2019
*Viini saatu Rosa ruoka- ja viinikerholta*



Mikä sopiikaan syksyyn paremmin kuin lämmittävä kanakeitto?
Keitto on ihanan maukas liemen ja kasvisten ansiosta, mutta vielä pientä lisämakua saat Koskenlaskijasta, lisäksi kylkeen vielä tuoretta leipää ja halutessaan lasi valkkaria. Nam!
Keitto on erittäin helppo valmistaa ja sopii hyvin tarjottavaksi vaikka vieraillekin.








Koskenlaskija kanakeitto


2 rkl öljyä
400g broileri suikaleita
1 tl tomaattipyrettä
1 purkki Valio Koskenlaskja ruoka & dippi- maustamaton (à 250g)
½ purjo
1 chili
2 keltasipulia
3 porkkanaa
1 l Sooci paahdettu kanaliemi
1 tl suolaa



Kuori porkkanat, sipuli ja purjo. Pilko purjo ja sipuli pieneksi kuutioksi, leikkaa porkkana ohuiksi siivuiksi. Poista chilistä siemenet ja pilko.
Laita liedelle iso kattila, pohjalle öljy ja liesi täydelle teholle.
Paista sitten broileri kattilan pohjalla ja kun broileri on saanut väriä, lisää porkkana, sipuli, chili ja tomaattipyre. Paista hetki, jotta sipulit kuullottuvat.
Lisää sitten purjo ja kanaliemi.
Kun keitto alkaa kiehua, lisää Koskenlaskija ja suola, sekoita hyvin.
Keittele vielä 20 minuuttia ilman kantta.
Tarjoile tuoreen leivän kanssa!




Alkuperäinen ohje on Rosa ruoka- ja viinikerhon sivustolta, jonka pääset katsomaan tästä.
Muuntelin ohjeen omanlaisekseni jättämällä riisin pois sekä muuttamalla joidenkin ainesosien määriä.




Viinisuositus


Keiton kanssa sopii loistavasti saksalainen Riesberg Premium Riesling, joka toimii hyvin myös salaattien ja sushin kanssa.
Riesling on kuivan hapokas ja siitä voi erottaa hunajamelonin makua.
Tämä valkoviini on helppo nautiskella myös sellaisenaan hyvin viilennettynä.
Viini löydät Alkosta litran muovipullossa hintaan 11,99€.





Ihanaa syksyä! 🍂



Hanna 💖


Halloweenin karamelliomenat

perjantai 4. lokakuuta 2019


Pian on jo Halloween, oletko jo suunnitellut juhlien tarjoiluja? 🎃
Halloweeniksi tulee aina kehiteltyä jotain teemaan sopivaa ja tänä vuonna hain inspiraatiota Amerikasta (mistäs muualtakaan), jossa Halloween on hitusen suurempi juhla kuin meillä täällä Suomessa.
Karamelliomenat ovat muutenkin jo olleet blogiin tulevien ohjeiden listalla, joten nyt oli niiden aika ja kaiken lisäksi ne oli helppo yhdistää teemaan.



Söpöt karamelliomenat ovat varmasti perheen pienimpien mieleen, mutta maistuvat myös isommillekin Halloween juhlijoille.



Karamelliomenat koostuvat kokonaisista omenoista, jotka on kastettu kuumaan sokeriseokseen, joka jäähtyessään kovettuu kovaksi sokerikuorrutteeksi.
Karamelliomenat on helppo valmistaa kunhan muistat olla varovainen kuuman sokerin kanssa. 




Halloweenin karamelliomenat


4½ dl sokeria
1½ dl vettä
1 dl hunajaa
2 tl oranssia geeliväriä
elintarvikekäyttöön sopiva lämpömittari
omenoita
nonparelli silmiä
puisia vartaita (yhtä monta kuin omenoitakin)
leivinpaperia
½ dl kaneli-sokeria


Laita uunipellille leivinpaperi ja ripottele päälle kaneli-sokeri. Kuumat omenat lasketaan kaneli-sokerin päälle jäähtymään ja juurikin sokerin ja kanelin ansiosta omenat irtoavat helposti alustastaan.
Huuhtele ja kuivaa omenat. Poista omenoista kannat ja paina jokaiseen omenaan varras kannan tilalle (koko siemenkotaa ei siis poisteta vaan ainoastaan se puinen kanta).
Lisää kaikki sokeriseoksen ainekset kattilaan, sekoita ja nosta liesi täydelle teholle.
Tarkkaile seosta koko ajan. Lämpö nousee aluksi kovin hitaasti, mutta kun mittari lähestyy 120 astetta lämpötila saattaa pompata äkkiä ylöspäin.
Seos on valmista kun lämpötila on noussut 154 celsiusasteeseen. 

SOKERI ON POLTTAVAN KUUMAA, JOTEN TOIMI VAROEN! 

Sammuta liesi.
Nosta nyt varovasti omena vartaasta kiinni pitäen sokeriseokseen ja pyörätä siten, että omena peittyy sokerilla joka puolelta. 
Valuta ylimääräinen sokeri pois ja nosta omenat leivinpaperille kaneli-sokerin päälle jäähtymään. 
Lisää nonparelli silmät ja jätä omenat kovettumaan. 







Kun sokeri on kovettunut, omenat voi pilkkoa, jotta ne on helpompi syödä.



trying to be spooky...




Happy Halloween! 🎃




Hanna 💖