Image Slider

Paholaisen joulutortut

perjantai 28. marraskuuta 2025

 

Joulutorttu mayhem saa luvan jatkua, mutta tällä kertaa ei tehdäkään makeita torttuja vaan suolaisia. Suolaiset tortut ovat kiva lisä niille, jotka eivät jaksa makeaa mahan täydeltä. Valitsin näihin täytteeksi ihan vain yhden oman suosikki makuparini eli valkohomejuustolla päällystetty vuohenjuusto ja paholaisen hillo. Lisäksi vielä punasipulia potkua tuomaan, nam!
Tämä kombo toimii aina!


Paholaisen joulutortut tuovat kivaa vaihtelua perinteisiin


Näistä tortuista tulikin meidän tämän joulun suosikit.
Kokeile näitä tuomaan vaihtelua joulun odotukseen tai vaikka itsenäisyyspäivään.



Paholaisen joulutortut


Voitaikinalevyjä
Chèvre valkohomevuohenjuustoa (pötkönä myytävää)
Paholaisen hilloa
Punasipuli


Leikkaa taikinalevyt keskeltä kahtia, jolloin sinulle jää kaksi neliön muotoista taikinalevyä.
Taittele sitten taikina haluamasi mallisiksi tortuiksi, tein itse perinteisiä tähtitorttuja.
Leikkaa sitten juustopötkylästä noin 1,5cm paksuisia siivuja.
Lisää jokaisen tortun keskelle siivu juustoa.
Paista torttuja 225 asteessa noin 10 minuuttia. Pilko torttujen paistuessa punasipuli hienoksi silpuksi.
Anna sitten torttujen jäähtyä hetki ja lisää juuston päälle reilu teelusikallinen paholaisen hilloa ja silputtua sipulia.

Nauti!💖






Hanna 💖


Tuorejuusto-kinuskijoulutortut

keskiviikko 12. marraskuuta 2025

 

Alan hiljalleen olla jo joulumielellä ja halusin kovasti päästä leipomaan joulutorttuja, mutta niihin piti ehdottomasti keksiä tänä vuonna jotain vaihtelua. Rakastan klassista luumumarmeladia ja käytän sitä joulutorttuihin joka vuosi, mutta pitkään mielessä ollut päärynä-suolainen kinuskimarmeladi oli nyt kokeiltava. 

Näihin joulutorttuihin tulee täytteeksi vaniljatuorejuusto, joka tuo täyteläisyyttä sekä päällimmäiseksi herkullinen päärynä-suolainen kinuskimarmeladi💖 makuyhdistelmästä tuli ihana💖






Tuorejuusto-kinuskijoulutortut

Torttutaikinaa
Vaniljatuorejuustoa
Dronningholm päärynä-suolainen kinuskimarmeladia
Tomusokeria




Leikkaa taikinalevyt neliöiksi ja sen jälkeen tähtitorttutyyliin eli tee viillot jokaiseen kulmaan kohti keskustaa, lisää iso teelusikallinen tuorejuustoa keskelle taikinaa. Taittele sitten sakarat keskelle siten, että tuorejuusto jää piiloon sakaroiden alle (kuvan mukaisesti). Nipistä sakaroiden päät yhteen sormilla. Lisää sitten keskelle päärynä-suolainen kinuskimarmeladia reilu teelusikka.
Paista torttuja 200 asteessa 10 minuuttia.
Kun tortut ovat jäähtyneet, ripottele päälle tomusokeria.
Nauti kahvin tai glögin ja tietysti hyvän seuran kera! 💖





Jos kaipaat lisää ideoita, tästä klikkaamalla pääset katsomaan tekemäni poro-tuorejuustotortut sekä tästä klikkaamalla voit kurkata tekemäni herkuttelijan joulutortut, joissa on piparitaikinaa, viikunahilloa ja sinihomejuustoa.
Molemmat linkit aukeavat uuteen ikkunaan.



Ihanaa joulun odotusta🎄🎅


Hanna 💖

Whiskey in the Jar, Wroclaw, Puola

torstai 6. marraskuuta 2025
 Edellisessä postauksessa kerroin syyskuussa heitetystä Euroopan road tripistä ja matkan varrella käydystä ihanasta viinikellarista. Matkahan ei ole mikään jos ei sillä käydä testaamassa ravintoloita ja matkalta löytyikin mainitsemisen arvoinen ruokapaikka, joka vakuutti hyvälaatuisella ruoalla, omalaatuisella sisustuksella sekä laajalla juomavalikoimalla.
Kyseessä on rento rock'n'roll ravintola Whiskey In The Jar, Wroclawissa Puolassa. Tämä hinta-laatu suhteeltaan hyvä ravintola oli sellainen, johon mielelläni menisin uudelleenkin syömään.
Tai vaikka ihan vaan drinkille.


Whiskey in the Jar kuvaa tarjottavaa ruokaa sanoilla american, steakhouse ja barbeque. Lisäksi ravintola on panostanut laajaan ja uniikkiin juomavalikoimaan. Perinteisten cocktailien lisäksi listalla on poucheja eli pussukoita, joihin on valmistettu jokin juomasekoitus sekä erilaisia juomakannuja, alkoholilla tai ilman.


Sous vide kanasalaatti


Alta näet osan cocktailvalikoimasta

Klassisia cocktaileja


Tripadvisorissa Whiskey in the Jar on saanut hyvät arvostelut, 4,7 / 5, arvosteluja on annettu 5893 kappaletta, joten keskiarvo on varsin vakuuttava.


Ennen annosten saapumista pöytään tuotiin snackina popcorneja barbeque mausteella. Söin sous vide kanasalaatin ja mieheni söi beef candy- nimisen annoksen. Salaatti oli valmistettu tuoreista kasviksista, oliivit ja pikkelöity punasipuli toivat potkua makumaailmaan.

Olen jo usean vuoden ajan ollut kasvissyöjä, mutta joskus reissuilla on joutunut lihaa syömään sillä kaikkialla ei kasvisruokaa ole tarjolla. Tämä ravintola onkin ehdottomasti pihvien ystävän paikka. 


Lisäksi meidän oli pakko testata yhdet cocktailit nähtyämme vakuuttavan juomalistan! Minä tilasin Porn Star Martinin, joka on mielestäni takuuvarma valinta sekä rakastan passionhedelmää! Mieheni tilasi Whisper and Bloom cocktailin, joka oli bourbonpohjainen cocktail. Mikäs siinä rokkia kuunnellessa ja juomaa maistellessa! Jos rock'n'roll on sun juttu, suuntaa tänne nimittäin sitä täällä pääset kuuntelemaan!


Porn Star Martini ja bbq popparit


Mainitsemisen arvoinen seikka vielä tähän, nimittäin ravintolan sisutukseen oli panostettu antaumuksella! Tässä muutama hieno yksityiskohta.








Laskumme loppusummaksi tuli kahden cocktailin, kahden ruoka-annoksen sekä vesipullon jälkeen 268,70 Puolan zlotya, joka on noin 63,14€, joka on Suomen hintatasoon nähden edullisempi. Kahdesta cocktailista, vesipullosta ja ruoka-annoksesta reilu kuusikymppiä ei mielestäni ole liikaa.
Jätimme tietysti vielä tipin erikseen.


Erityisesti plussina mieleen jäivät

+hyvä hinta-laatusuhde
+erinomainen asiakaspalvelu, henkilökunta puhui hyvää englantia, joten asiointi oli helppoa
+laadukas ruoka
+vakuuttava cocktailvalikoima



Poikkea siis tänne seuraavalla Puolan reissulla! tai kommentoi jos olet jo käynyt täällä 😊


Hanna 💖