Viinin ja ruoan yhdistäminen osa 3: kermainen juustopasta

perjantai 26. heinäkuuta 2019

*Viinin ja ruoan yhdistäminen- sarjan viinit saatu postauksia varten Rosa viini- ja ruokakerholta*



Sarjan kolmas osa tarjoaa vähän tuhdimman, mutta niin herkullisen ohjeen viinivinkin kera.
Kermainen juustopasta on helppo ja nopea valmistaa ja siitä riittää useammallekin ruokailijalle.

Kokeile tätä ohjetta myös syksyllä kun illat alkavat viilentyä.






Kermainen juustopasta
neljälle



350 g spagettia
3 rkl extra virgin oliiviöljyä
4 valkosipulin kynttä 
2 dl Kippari savujuusto ruokakermaa
1 dl kasvislientä
1½ tl suolaa 
1 tl pippuria
Grana Padano juustoraastetta haluamasi määrä
basilikaa viimeistelyyn



Keitä spagetti al denteksi suolatussa vedessä.
Hienonna valkosipuli.
Lämmitä paistinpannulla oliiviöljy, lisää valkosipuli ja kuullota hetki.
Lisää sitten kerma ja kasvisliemi sekä spagetit pannulle. 
Sekoita, anna lämmetä hetki ja lisää suola sekä pippuri.
Nosta tarjoilulautaselle, ripottele päälle juustoa ja viimeistele basilikan lehdillä.



Nugan Alfredo Passo Appassimento sopii hyvin niin juustojen kuin grilliruoankin kanssa.




Viinin ja ruoan yhdistäminen


Tämän pastan kanssa loistavasti sopii Nugan Alfredo Passo Appassimento 2016, joka on täyteläinen, keskitanniininen mehevän hilloinen Australialainen punaviini.
Hinta Alkossa on 13,99€.

Tästä punaviinistä tuli uusi suosikkini! Maku on ihanan hilloinen ja mehevä, kuten kuvauksessa kerrotaankin. Pidän myös sopivan tuhdista mausta, tanniinisuus on juuri sopiva. Tätä viiniä voi maistella myös ihan sellaisenaan seurustelujuomana. 
Loistoviini, lähden hakemaan tätä itselleni lisää!

Punaviinien kohdalla kannattaa myös vilkaista Alkossa suosituksia tai kysyä neuvoa minkä ruoan kanssa viinin voi yhdistää. Punaviinitasting pienien napostelujen kuten juustojen kanssa on myös oiva tapa selvittää viinin ja ruoan yhteensopivuus.
Täyteläisen punaviinin kanssa kannattaa kokeilla goudaa tai vastaavaa kovaa juustoa. Liian voimakas juusto kuitenkin voi latistaa viinin vivahteita.

Oman kokemukseni mukaan punaviini kannattaa aina ilmata eli dekantoida ennen nauttimista, jotta maku tasoittuu ja aukeaa aivan uudella tavalla. 
Kaada siis viini dekantteriin tai vaikka lasikannuun ja anna viinin hengähtää hetki.
Pyöräytä viiniä vielä lasissa ja maista.

Viini kannattaa myös nauttia oikeanlaisista laseista eli punaviinille suunnitellusta tulppaanin muotoisesta avarasta lasista. Olen myös itse huomannut maistellessa, että lasin paksuudella voi olla vaikutusta makuun.
Mutta älä suotta maksa itseäsi kipeäksi kalliilla laseilla, hyviä viinilaseja saa ihan edullisestikin hyvin varustelluista kaupoista. 




Neljännen ja viimeisen osan resepti on aivan superherkullinen ja yksi kaikkien aikojen lempparini!
Jää kuulolle...



Hanna 💖





Post Comment
Lähetä kommentti