Vaahtokarkkidonitsit

lauantai 22. huhtikuuta 2017

Halusin tehdä tänäkin vappuna donitseja, kuten viimekin vuonna, mutta jotenkin eri tavalla. Jotain uutta kaipasin siihen. Muistinkin nähneeni joskus netissä jonkun videon jossa oli täytettyjä donitseja ja päätin kokeilla sitä. Täytteeksi valikoitui tällä kertaa vaahtokarkit.



Vaahtokarkkidonitsit

50g sulatettua margariinia
1 dl sokeria
2 kananmunaa
6 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
½ tl suolaa
1 dl piimää
1 dl maitoa


Paistamiseen öljyä (riippuen kattilan koosta 0,5-1,5 litraa)


Täytteeksi vaahtokarkkeja tai valmista vaahtokarkkilevitettä
Haluamiasi koristeita, esim. suklaa, nonparellit...



Sekoita margariini ja sokeri keskenään. Lisää sitten munat samalla hyvin vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää sitten margariini-sokeri seokseen. Lisää samalla myös piimä ja maito. Sekoita hyvin.

Laita pöytätasolle jauhoja ja kauli taikinasta tasainen levy. Ota sitten taikinasta donitseja käyttämällä esimerkiksi juomalasia, jota voi käyttää vähän kuin piparimuottia.
Tee keskelle reikä. Käytin itse tähän omenaporaa 😁

Lämmitä öljy kattilassa 175 asteiseksi. Lämpötila voi vaihdella vähäsen, mutta älä anna sen nousta paljoa yli tai laskea paljoa alle.

Laske donitseja reikäkauhalla varovasti öljyyn ja anna paistua kunnes väri on kullanruskea. Muista kääntää välillä, jotta molemmat puolet paistuvat. Tähän kuluu aikaa muutama minuutti.

Kun donitsit ovat kullanruskeita, nosta kauhalla ne talouspaperin päälle, jotta ylimääräinen öljy valuu pois.

Kun donitsit ovat jäähtyneet, halkaise ne.

Ja sitten täyte. Voit joko ostaa valmista vaahtokarkkilevitettä tai sulattaa mikrossa vaahtokarkkeja. Tein itse jälkimmäisellä tavalla. Vaahtokarkkien sulattaminen voi olla sotkuista puuhaa, koska vaahtokarkeista tulee tahmeita kun ne sulavat. Tämä onnistuu kuitenkin ihan hyvin.



Vaahtokarkit


Sulata vaahtokarkkeja mikrossa vahtien niitä samalla. Vaahtokarkit pullistuvat kuumetessaan. Levitä sitten vaahtokarkkimassaa lämpimänä donitsin puolikkaan päälle. Laita sitten toinen puolikas päälle.

Kun olet täyttänyt donitsit voit koristella ne haluamallasi tavalla. Roiskin itse sulaa suklaata niiden päälle, koska suklaata nyt voi laittaa melkein mihin vaan 😁


Valmiit donitsit 



Jos haluat voit tehdä tällä ohjeella myös donitseja ilman täytettä ja pyöritellä ne vaikka sokerissa ☺Niinkin tulee oikein hyviä ☺


Hauskaa vappua ❤


Post Comment
Lähetä kommentti