Poron ulkofilee piparjuurimajoneesilla ja rosmariiniöljyllä

torstai 11. lokakuuta 2018

*Punaviinituotteet saatu testiin tätä postausta varten / yhteistyö Culinaristit.com*






Näin kerran Facebookissa eräällä Kotilieden kollegallani punaviinisuolaa ja jäin miettimään mihin sitä itse käyttäisin.
Löysin sitten maahantuojan ja otin häneen yhteyttä. Pian jo tapasimmekin ihastuttavan Helin kanssa, joka on maahantuojana näille tuotteille ja hän kertoi minulle tuotteista ja niiden historiasta.
En ollut aiemmin kuullut näistä tuotteista vaikka punaviinisuolasta kylläkin.
Ajattelin, että lähdetään kokeilemaan ja maistamaan, sillähän se selviää.

Punaviinituotteet ovat lisäaineettomia, Ranskassa käsityönä valmistettuja ja niistä on useita eri makuvaihtoehtoja kuten Syrah, Merlot, Pinot, Cabernet sekä Blanc Sauvignon.
Tähän ohjeeseen käytetään Pinotia.

Punaviinituotteisiin pääset tutustumaan tarkemmin täältä.



Punaviinisuolaa myydään pienemmissä sekä vähän isommissa pulloissa.



Poron ulkofilettä punaviinisuolalla


Sain vapaat kädet reseptiikan toteuttamiseen ja tiesin samantien, että haluan tehdä riistaa. Olen jo nyt vähän joulufiiliksillä ja kovasti ikävöin Lappiin, joten poroa täytyi tätä varten saada.
Voit käyttää tähän annokseen pakasteesta löytyvää poron ulkofilettä, mutta tuore on aina paras vaihtoehto.



Aloita valmistamalla öljy sekä majoneesi ensin, jotta ne saavat maustua viileässä hetken.
Voit valmistaa ne jo edellisenä päivänä jos niin haluat.



Rosmariiniöljy 

1dl auringonkukkaöljyä
noin kourallinen rosmariinin oksia (voit jättää ne vähän puisemmat varret pois)


Heitä blenderiin, blendaa ja kaada öljy siivilän läpi, siirrä kylmään.





Piparjuurimajoneesi


3,5 tl tuoretta piparjuurta
2 dl auringonkukkaöljyä
1 kananmuna
n.1 tl savusuolaa


Tee majoneesi laittamalla kapeaan ja korkeaan astiaan pohjalle yksi kananmuna, savusuolaa ja raastettua piparjuurta sekä viimeisenä varovasti kaadettuna auringonkukkaöljyä (jottei keltuainen hajoa).

Laske sauvasekoitin varovasti astiaan keltuaisen päälle, käynnistä sekoitin, paina se astian pohjaa vasten ja ala nostaa hiljalleen ylöspäin.
Näet kuinka majoneesi alkaa muodostua.
Majoneesi on nyt valmis, nosta se kylmään.





Poron ulkofile


200g poron ulkofilettä
voita paistamiseen


Valmista poron ulkofile paistamalla se pannulla kauniin ruskeaksi. Porolle sopiva kypsyys on medium eli kun sisälämpötila on noin 60 astetta.
Kun olet saavuttanut sopivan kypsyysasteen, kääri poro folioon ja anna levätä vähintään 5 minuuttia.
Leikkaa sitten 1 cm pakuisia viipaleita.





Annoksen kokoaminen


Murksaa morttelissa Fleur de Pinot punaviinisuolaa, jotta kiteet ovat hiukan hienompia.
Kokoa annos laittamalla lautasen keskelle poron ulkofileestä leikkaamiasi siivuja, ripottele päälle punaviinisuolaa, tiputtele sivuille majoneesia ja öljyä.


Tarjoile!





Annoksesta tuli ihana kokonaisuus ja punaviinisuola vain korosti makuja entisestään. Yllätyin kyllä sen makua voimistavasta vaikutuksesta.

💖

2 kommenttia on "Poron ulkofilee piparjuurimajoneesilla ja rosmariiniöljyllä"
  1. No nyt on niin herkullisen näköistä poroa, että sitä pitää kyllä pian tehdä itsekin! 😀
    Mielenkiintoista tuo punaviinisuolakin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Oli kyllä hyvää kun poro oli ihanan mureaa ja kypsyys sopiva :) Jos kokeilet niin kerro ihmeessä millaista tuli! :)

      Poista