sunnuntai 25. kesäkuuta 2017

Millä korvata jokin puuttuva ainesosa leivonnassa?


Se on varmasti monelle tuttu tilanne kun tekee mieli leipoa ja huomaat, että jokin ainesosa puuttuu.
Kokosin muutamia vaihtoehtoja, joilla voit korvata puuttuvan ainesosan.


Taikina

Erlaisissa kuivakakku taikinoissa varsinkin soveltaminen on helppoa. Tässä muutama esimerkki:

piimä = viili = jogurtti = kreikkalainen jogurtti

maito = mehu 

sokeri = tomusokeri 
tomusokeri vaahtoutuu yhtä hyvin, mutta tomusokeria tarvitaan ½dl enemmän kuin tavallista taloussokeria

sokeri = muscovadosokeri (ei vaahtoudu yhtä hyvin kuin tavallinen taloussokeri)

sokeri = hunaja 
hunajaa käytetään vähemmän kuin taloussokeria



Vuoan jauhotus

Olen itse korvannut usein jauhotuksessa korppujauhon vehnäjauholla. Näin leivonnaisen pinnasta tulee siistimpi kuin korppujauholla. Jos vuoka on laadukas ja ehjä jopa pelkkä voitelu saattaa riittää. Mutta silloin on hyvä huolehtia paistamisen jälkeen riittävästä jäähdytyksestä, jotta leivonnainen irtoaa vuoasta ehjänä.

Vuokaa voi jauhottaa myös sokerilla tai kaakaojauheella, näitä olen käyttänyt esimerkiksi suklaafondantin teossa.

korppujauho = vehnäjauho = kaakaojauhe = sokeri




Kakkupohjan kostutus

Maito, johon sekoitettu vaniljasokeria
Erilaiset mehut
Hedelmäsäilykepurkin liemi
Limonaadit
Maitoon sekoitettu kaakaojauhe




Pursotus

Lisäsin vielä loppuun muutaman esimerkin, joilla saat siistin ja kestävän pursotuksen. Oma suosikkini on vispikerma ja vaniljakreemijauhe.


1.Vispikerma ja vaniljakreemijauhe 
Vatkaa hetki kermaa ja lisää hiljalleen vähän kerrallaan vaniljakreemijauhetta. Tarkkaile vaahdon koostumusta ja lopeta kreemijauheen lisääminen kun olet tyytyväinen koostumukseen. 

2.Vispikerma ja tomusokeri
toimi samalla tavalla kuin vaniljakreemijauheen kanssa.

3.Vispikerma ja rahka
Vatkaa kerma (4dl) ja lisää lopuksi rahka (250g) sekaan. 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti