Mummon reseptivihko: Rahkapiirakka

perjantai 7. huhtikuuta 2017

Tässä nyt sitä mitä lupasin eli lisää mummon reseptivihkon aarteita. Ja lisää näitä on tulossa vielä kevään aikana☺







Rahkapiirakka


2 dl maitoa
1 kananmuna
½ tl suolaa
2 rkl sokeria
25g hiivaa
6 dl vehnäjauhoja
100g voita sulatettuna


Lämmitä maitoa kädenlämpöiseksi ja murenna hiiva joukkoon, sekoittele, että hiiva liukenee maitoon.
Sekoita sitten kulhossa kananmuna, suola, sokeri, voi ja lisää maito-hiivaseos. Lisää jauhot kahdessa osassa ja sekoita hyvin. Voit vähän alustaa taikinaa samalla.
Kun taikina on valmis, jätä se kulhossa vedottomaan paikkaan liinan alle kohoamaan. Kun taikina on kohonnut kaksinkertaiseksi, siirrä se jauhotetulle pöytätasolle ja kauli ohuemmaksi.
Siirrä leivinpaperin päälle ja pellille. Anna hetki vielä kohota pellillä. Tee taikinaan "reunat", jotta täyte pysyy piirakan päällä. Lisää sitten täyte ja laita piirakka uuniin 200 asteeseen 20-30 minuutiksi.



Täyte

300g maitorahkaa
2 kananmunaa
½ dl kermaa
½ dl sitruunamehua
1 dl sokeria
100g voita sulatettuna
1 tl vaniljaa


Sekoita kaikki keskenään ja vatkaa hetki.







Piirakka oli niinkuin odotinkin eli oikein kunnon vanhanajan rahkapiirakkaa, nam! Tästä tuli niin lapsuus mieleen ja piirakka sopii hyvin myös tulevaan pääsiäiseen! ☺


2 kommenttia on "Mummon reseptivihko: Rahkapiirakka"
  1. Kiva blogi..liityin lukijaksi..mä en ole kyll keittiös mikään Jamie Oliver..ennemminkin Mr Bean..mut oppia ikä kaikki :) Hyvää pääsiäistä

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pahoittelut näin myöhäisestä vastauksesta, kommentit olivat jääneet jonnekin bittiavaruuteen. Mutta kiva kuulla ja tervetuloa :) rohkeasti kokeilemaan vaan kaikkea kokkailua, ei tartte olla Jamie Oliver :)

      Poista