kotiliesi

Kulinarismi on hyvän ruoan arvojen vaalimista, kulinaristi on hyvän ruoan ystävä. Kulinarismia mahan täydeltä on ruokablogi, jossa kehitellään omia ruokaohjeita ja kokkaillaan ruokaa, jota kuka vaan voi valmistaa. Kaikista tärkeintä kuitenkin on ruoasta nauttiminen rakkaiden ihmisten seurassa. Tämä blogi on siis hyvän ruoan ystäville! Tervetuloa mukaan!

Mummon reseptivihko: Ihannekakku

torstai 27. huhtikuuta 2017

Tässä taas mummon reseptivihkosta seuraavaa reseptiä. Välissä pitikin julkaista jotain vappuun sopivaa, joten nyt onkin hyvä palata näihin retroherkkuihin. ☺
Ja kuten kuvasta näkyy resepti on vanha, en vaan tarkkaan tiedä miten vanha. Tämä vanhojen reseptien kokeilu on jotenkin niin ihanaa, tulee lapsuusmuistoja mieleen ja saa leipoa juuri niinkuin mummokin on leiponut. ☺


Ihannekakun vanha resepti


Kakku on ihanan mehevä ja hyvä kahvin kaveriksi sekä kestää pakastamisenkin eli hyvä ja helppo vierasvara ☺



Ihannekakku

4 munaa
400 g sokeria
200 g margariinia sulana
400 g vehnäjauhoja
2 dl keihuvaa vettä
4 tl leivijauhetta
2 tl vaniljasokeria (ei pakollinen, tätä ei ole mummon reseptissä, mutta lisäsin omaani vähän)



Voitele ja jauhota 2 litran vetoinen kakkuvuoka.

Munat ja sokeri vatkataan vaahdoksi. Lisää jauhot ja leivinjauhe sekä vaniljasokeri, vatkaa. Lisää viimeisenä kuuma vesi-margariiniseos. Vatkaa hyvin, että kaikki aineet sekoittuvat keskenään.



Valmis taikina


Kaada seos vuokaan ja laita 175 asteiseen uuniin 45 minuutiksi.

Kumoa vasta kun kakku on jäähtynyt.

Kakun voi koristella vaikka tomusokerilla ☺



Ihannekakku



Ainakin vielä muutama mummon reseptivihkon ohje tulee vielä kevään aikana. Täytyy lukea vielä vihkoa läpi uudellen ja valita parhaimmat. Tosin ainahan kaikki mummon reseptit ovat parhaita ☺❤



Post Comment
Lähetä kommentti