Paistettua hanhenrintaa, punaviinikastike ja hasselbackan perunat

torstai 9. maaliskuuta 2017


   Tässä nyt tämä kokeilu, jota odotin pitkään! Ja lopputulos oli herkullinen ☺







Paistettua hanhenrintaa


Nämä hanhet olivat kotoisin Hauhalan hanhifarmilta ja sain tilattua ne itselleni Otava Food Factoryn myymälästä. Fileet painoivat yhteensä 766g eli aikas reilut palat 😁. Mutta syötyä tuli kaikki.
Aloita tekemällä nahkaan ristikkoviillot ja hiero suolaa nahkaan. Älä tee viiltoja lihaan asti.
Laita rintafileet kylmälle pannulle nahkapuoli alaspäin ja laita liesi tulille. Pannulle ei tarvitse lisätä voita tai öljyä, koska fileiden paistuessa niistä voi irrota reilustikin rasvaa (mutta siitähän tulee vain lisää makua 😁).






Paista nahkapuolelta 8 minuuttia ja käännä fileet. Ruskista hetki ja siirrä sitten fileet uuniin.
Fileet ovat valmiita kun sisälämpötila on 55 astetta. Silloin ne ovat sisältä punertavia, niinkuin kuuluukin.
Leikkaa fileet siivuiksi ja tarjoile. ☺




Punaviinikastike

Punaviinikastikkeen tein Maku.fi sivuston ohjeella.

Kastikkeesta tuli sopiva hanhelle. Punaviini, jonka valitsin kastikkeeseen oli Yellow Tail Shiraz 2015. Viini on Alkossa luokiteltu kategoriaan pehmeä & hedelmäinen, joka sopii kastikkeille.



Punaviinikastike on helppo valmistaa itse




Hasselbackan perunat

Huuhtele perunat, mutta älä kuori. Viilä perunoihin pystyviiltoja, mutta älä halkaise läpi asti.
Tee perunoille maustevoi. Sulata tarvitsemasi määrä voita (minulla oli 50g), lisää siihen raastettua valkosipulia (lisäsin 2 kynttä, koska rakastan valkosipulia 😁) ja nippu silputtua persiljaa.

Voitele sudilla maustevoita perunoiden pintaan. Laita perunat matalalla teholla mikroon 5 minuutiksi.






Sen jälkeen voitele perunoita toiseen kertaan ja laita ne uuniin 200 asteeseen 30 minuutiksi.
Jos haluat voit voidella niitä vielä kertaalleen puolen tunnin aikana.
Valmiiden perunoiden päälle voit ripotella vähän silputtua ruohosipulia.

Lopputuloksena maukkaat perunat, joissa vähän rapeuttakin pinnassa. Nam!



Viini

Juomaksi valikoitui Iona Mr P Pinot Noir, Etelä-Afrikka, 14,99€. Sopi oikein mukavasti hanhen riistaisan maun kanssa.


Post Comment
Lähetä kommentti