sunnuntai 19. maaliskuuta 2017

Bataattiranskikset, Aurajuustodippi ja nyhtökanaa


Tässäpä jotain nopeaa, helppoa ja herkullista vaikka viikonlopun illoiksi!


Bataattiranskikset

½-1 Bataatti
2-3 rkl öljyä
2 rkl suolaa
2 rkl paprikajauhetta
2 rkl valkosipulijauhetta

Käytin itse vain puolikkaan bataatin, koska bataatilla oli painoa 760g, joten se oli aika massiivinen.😀

Huuhtele bataatti puhtaaksi, kuoria sitä ei tarvitse. Aloita leikkaamalla bataatista sopivan kokoisia ranskiksia ja laita ne kulhoon. Kaada kulhoon öljyä ja kaikki mausteet ja hiero ne ranskiksiin.




Laita ranskikset uunipellille ja uuniin 190 asteeseen 30 minuutiksi.





Aurajuustodippi

1 purkki kermaviiliä
½ pakettia Aurajuustoa (tai enemmän)
suolaa
pippuria

Rouhi Aurajuustosta sopivan pientä murua ja sekoita se sitten kermaviiliin. Lisää maun mukaan suolaa ja pippuria. Suolaa ei ihan mahdottomia tarvitse, koska Aurajuusto on itsessään suolaista.
Voit tehdä dipin jo edellisenä päivänä, dippi vain paranee maustuessaan. 😋



Nyhtökana

Kananpojan minuuttipihvit
suolaa
öljyä

Hiero fileisiin suolaa molemmille puolille ja paista kananpoikaset pannulla kypsiksi. Nosta kypsät fileet leikkuulaudalle ja revi kahdella haarukalla fileet suikaleiksi.
Ja valmista tuli.



Meillä juotiin ihan kylmää Coca-Colaa tämän setin kanssa. 😋




Hyvää ruokahalua! 👍



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti